search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:27
MENU CLOSE

Ο γύρος του κόσμου

08.03.2013 22:00
Ο γύρος του κόσμου - Media

Αγγλία: Εξαιρετικές κριτικές εισπράττει καθημερινά ο Ντέιβιντ Μπάουι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 66χρονος ροκ σταρ επιστρέφει στο προσκήνιο, έπειτα από αρκετά χρόνια σιγής, με τον «καλύτερο τρόπο που έχει επιστρέψει ποτέ μουσικός».

Αγγλία: Εξαιρετικές κριτικές εισπράττει καθημερινά ο Ντέιβιντ Μπάουι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 66χρονος ροκ σταρ επιστρέφει στο προσκήνιο, έπειτα από αρκετά χρόνια σιγής, με τον «καλύτερο τρόπο που έχει επιστρέψει ποτέ μουσικός». Το άλμπουμ «The Next Day», το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου, χαρακτηρίζεται «πρωτοποριακό», «υπέροχο», «μια λαμπρή δουλειά, ενός λαμπρού καλλιτέχνη, ο οποίος δεν επαναλαμβάνει παλιές επιτυχίες, αλλά ανοίγει καινούργιους δρόμους».

Ισπανία: Την ίδια μέρα που παραλάμβανε το Όσκαρ του, ο Μίκαελ Χάνεκε εισέπραττε πολλά χειροκροτήματα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στην Όπερα της Μαδρίτης πρεμιέρα έκανε το «Έτσι κάνουν όλες» του Μότσαρτ, όπως το σκηνοθέτησε ο Χάνεκε, μια «δροσερή, μοντέρνα αλλά και απόλυτα πιστή στο λιμπρέτο παράσταση», σύμφωνα με τους κριτικούς, η οποία ενθουσίασε το κοινό.

Ρωσία: «Η γιαγιά του Πούσκιν» είναι ο τίτλος ενός διαδικτυακού τάλεντ σόου, που έχει αρχίσει να «σκίζει». Σε αυτό νέοι και νέες από 18 έως 25 χρόνων διαγωνίζονται για το ποιος θα γράψει το καλύτερο ποίημα. Σύμφωνα με τον δημιουργό του σόου Γιεβγένι Λεμπεντέφ, «στη Ρωσία υπάρχουν πολλοί νέοι ποιητές που δεν τους ξέρει κανείς. Η εκπομπή είναι μια αφορμή να τους γνωρίσουν. Επιπλέον, χάρη στο σόου μας, έχει αρχίσει να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για τη ρωσική ποίηση. Ήδη 50% όσων μας βλέπουν – οι περισσότεροι, πολύ νέοι – δηλώνουν πως ποτέ δεν είχαν ξανασχοληθεί με ποιήματα και τώρα έχουν αρχίσει να τα αγαπούν».

Τσετσενία: Αφού απέκτησε ρωσικό διαβατήριο και γλίτωσε έτσι από τους γαλλικούς φόρους, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ταξίδεψε στην Τσετσενία και δήλωσε ενθουσιασμένος και από τη χώρα και από τον πρόεδρό της, ο οποίος τον κάλεσε και σπίτι του. Ανακοίνωσε, μάλιστα, πως σκοπεύει να γυρίσει μια ταινία για να δούμε όλοι όσοι έχουμε αμφιβολίες πόσο ωραία είναι η χώρα αυτή και τι καλά περνούν οι Τσετσένοι.

Αυστραλία: «Εκδοτικό φαινόμενο» χαρακτηρίστηκε το πρώτο βιβλίο του πληροφορικάριου Γρέιμ Σίμσιον «The Rosie Project». Μέσα σε έναν μήνα έκανε τέσσερις εκδόσεις και τώρα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε 34 ακόμα χώρες. Ήρωας του μυθιστορήματος, ένας καθηγητής Γενετικής ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:26