search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:31
MENU CLOSE

Το έκτο αίνιγμα

14.03.2013 22:00
Το έκτο αίνιγμα - Media

Συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός, ο Γιαΐρ Λαπίντ ηγήθηκε στις πρόσφατες εκλογές στην πατρίδα του, το Ισραήλ, ενός… ουρανοκατέβατου κόμματος, το οποίο κατάφερε να αποτελέσει την εκλογική έκπληξη και να καταλάβει τη δεύτερη θέση

Yair Lapid
Μετάφραση:
Αλεξάνδρα Κωσταράκου
Εκδόσεις: Πόλις
Σελ.: 322

Συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός, ο Γιαΐρ Λαπίντ ηγήθηκε στις πρόσφατες εκλογές στην πατρίδα του, το Ισραήλ, ενός… ουρανοκατέβατου κόμματος, το οποίο κατάφερε να αποτελέσει την εκλογική έκπληξη και να καταλάβει τη δεύτερη θέση, εκφράζοντας ευρύτερα πολιτικά το ευρωπαϊκό κίνημα των αγανακτισμένων του 2011. Ο μετριοπαθής κεντρώος πολιτικός είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, στα οποία, όπως είναι τελείως φυσικό, δεν λείπουν οι κοινωνικοπολιτικές αναφορές και προεκτάσεις. Πράγμα που συμβαίνει και στο πρόσφατο νουάρ μυθιστόρημά του, που κυκλοφόρησε στη γλώσσα μας – το δεύτερο κατά σειρά. Ο ντετέκτιβ Τζος Σίρμαν θα αναλάβει μια πολύ λεπτή και ευαίσθητη υπόθεση, που σχετίζεται με την εξαφάνιση ενός εννιάχρονου κοριτσιού. Το παράδοξο είναι ότι, παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις, αναλαμβάνει να βρει τα ίχνη του χαμένου κοριτσιού δυο ολόκληρα χρόνια μετά την εξαφάνισή του! Στη διάρκεια της έρευνας, η εξαφάνιση του κοριτσιού συνδέεται με μια σειρά παρόμοιων εξαφανίσεων εννιάχρονων κοριτσιών. Απ’ τον κατάλογο που σχηματίζεται αφαιρούνται τέσσερα εννιάχρονα που βρίσκονται δολοφονημένα. Αντιμέτωπος με τον χρόνο, ο ντετέκτιβ ζητά μεταξύ άλλων και τη συνδρομή ενός ραβίνου συναδέλφου στρέφοντας τις έρευνες στον χώρο των υπερ-ορθόδοξων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50