search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:54
MENU CLOSE

Συνάντηση Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

20.03.2013 06:51
Συνάντηση Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη - Media

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντάται αυτή την ώρα στο Βατικανό με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος  συναντάται αυτή την ώρα στο Βατικανό με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στην προσφώνησή του προς τον πάπα Φραγκίσκο, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε:

«η ενότης των Χριστιανικών Εκκλησιών τυγχάνει το πρώτιστον μέλημα ημών και είναι, ασφαλώς, μια εκ των βασικών προϋποθέσεων δια την ενώπιον των ομμάτων των εγγύς και των μακράν αξιοπιστίαν της χριστιανικής μαρτυρίας μας. Προς επίτευξιν αυτής χρειάζεται να συνεχισθεί ο αρξάμενος Θεολογικός διάλογος, δια να κατανοηθεί από κοινού και να προσεγγισθή η αλήθεια της πίστεως και η εμπειρία των Αγίων και η κοινή, δι' Ανατολήν και Δύσιν, παράδοσις της πρώτης χριστιανικής χιλιετίας».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε επίσης στην παγκόσμια οικονομική κρίση και στην ανάγκη να οργανωθεί ανθρωπιστική δράση, ώστε «οι έχοντες να προσφέρουν στους μη έχοντες, οικειοθελώς και με ιλαρότητα» και υπογραμμίζει την σημαντική, κύρια αναφορά του πάπα Φραγκίσκου, σε ό,τι είναι «ουσιώδες».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στον θερμό εναγκαλισμό του Πάπα Βεργκόλιο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στο τέλος της χθεσινής «τελετής για την έναρξη του ιερατικού λειτουργήματος του επισκόπου της Ρώμης και διαδόχου του Πέτρου», όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο ποντίφικας.
 
Σε ειδικό αφιέρωμά του, το τηλεοπτικό δίκτυο Rai Uno μετέδωσε ότι «ο νέος πάπας, με τις πρώτες του κινήσεις, δείχνει να θέλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει να έλθει όσο πιο κοντά γίνεται με τους ορθόδοξους, θέτοντας υπό συζήτηση, πιθανότατα, ακόμη και τα ίδια τα κύρια στοιχεία του πρωτείου του».
 
Στα «ισχυρά κοινά σημεία» του Πάπα Βεργκόλιο και του Οικουμενικού Πατριάρχη, τονίζεται από την ιταλική τηλεόραση, η στράτευση για την προστασία του περιβάλλοντος, η απλότητα και η αμεσότητα στην σχέση τους με τους πιστούς και η διάθεση για ειλικρινή διάλογο με τις άλλες θρησκείες.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:50