search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:01
MENU CLOSE

Την παραίτηση Ψωμιάδη για τα «45άρια» ζητούν παρατάξεις της αντιπολίτευσης

21.04.2010 17:51
Την παραίτηση Ψωμιάδη για τα «45άρια» ζητούν παρατάξεις της αντιπολίτευσης - Media

Στα δικαστήρια καταλήγει τελικά η άγρια κόντρα, που ξέσπασε χθες ανάμεσα στον νομάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Π. Ψωμιάδη και τον νομαρχιακό σύμβουλο, Γ. Μπίκο, κατά την διάρκεια του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στα δικαστήρια καταλήγει τελικά η άγρια κόντρα, που ξέσπασε χθες ανάμεσα στον νομάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Π. Ψωμιάδη και τον νομαρχιακό σύμβουλο, Γ. Μπίκο, κατά την διάρκεια του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπίκος κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ. Ψωμιάδη με την οποία ζητά αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από λεκτικό καυγά ο νομαρχιακός σύμβουλος είπε στον κ. Ψωμιάδη «είσαι για γέλια» και τότε αυτός έξαλλος τον βούτηξε από τον γιακά ζητώντας του να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη.

Τελικά ο κ. Μπίκος ψέλλισε «το παίρνω πίσω», οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ λίγο αργότερα και μετά από έντονη αδιαθεσία ο νομαρχιακός σύμβουλος, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.
Ο κ. Ψωμιάδης από την μεριά του ζήτησε συγνώμη από τον λαό της Θεσσαλονίκης, για το περιστατικό, ενώ πρόσθεσε ότι δέχεται πόλεμο λάσπης εδώ και καιρό.

Στο μεταξύ, το περιστατικό κατήγγειλαν με σημερινή συνέντευξη Τύπου οι νομαρχιακές παρατάξεις «Μαζί για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Νίκο Γιαννόπουλο, « Η Θεσσαλονίκη των κινημάτων και της οικολογίας» με επικεφαλής τον Στρατή Πλωμαρίτη και η «Οικολογία Αλληλεγγύη» με επικεφαλής την Δήμητρα Γωγάκου. Οι τρεις παρατάξεις ζήτησαν την παραίτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τη νομαρχία και τη μη στήριξη της υποψηφιότητάς του για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη.

Παράλληλα, με αφορμή τις αναφορές στο νομαρχιακό συμβούλιο για τις απευθείας αναθέσεις έργων εκ μέρους της νομαρχίας, κατήγγειλαν τη διοίκηση για σύναψη εξακοσίων απευθείας αναθέσεων, (ύψους μέχρι 45.000 ευρώ) οι οποίες, όπως είπαν, διευκολύνουν την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων και στερούν από το δημόσιο τις εκπτώσεις που γίνονται με τους διαγωνισμούς. Σχετικά με το θέμα αυτό, επισημαίνεται ότι πριν από δύο μήνες η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή κάλεσε τους προϊσταμένους των διευθύνσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης των επτά νομών της Περιφέρειας να μην εγκρίνουν απευθείας αναθέσεις έργων παρά μόνο αν πρόκειται για έκτακτες περιπτώσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50