search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:36
MENU CLOSE

Και εις άλλα με υγεία…

22.04.2010 18:10
Και εις άλλα με υγεία… - Media

«Πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε την κατάσταση της Ελλάδας ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση για την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα…

«Πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε την κατάσταση της Ελλάδας ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση για την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στο πλαίσιο της έναρξης της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον, και κληθείς να σχολιάσει τις διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και τη συνεργασία του ΔΝΤ με την ΕΕ για την πιθανή παροχή βοήθειας προς την Αθήνα, ο κ. Στρος-Καν τόνισε ότι “έως τώρα δεν συμμετείχαμε στις διαβουλεύσεις, απλά προσφέραμε τεχνική υποστήριξη”, ενώ τώρα έχουν αρχίσει συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο ισχυρός άνδρας του διεθνούς οργανισμού απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (που θα ανάγκαζε τους πιστωτές της Ελλάδας να συμβιβαστούν με μειωμένες πληρωμές).

«Είναι προφανείς ότι η κατάσταση της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να επιλυθεί», είπε ο Στρος Καν, που επισήμανε ότι το Ταμείο θα λάβει υπ’ όψιν του τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα που παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν.

Αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν, ενώ εξέφρασε κατανόηση για το γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες “είναι κάπως διστακτικοί, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που έκαναν οι Ευρωπαίοι και τώρα και το Ταμείο είναι προς το δικό τους συμφέρον. Αυτοί πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα που έχουν, και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το κάνουν, δεν υπάρχει εύκολη λύση”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50