search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:51
MENU CLOSE

«Ψαλιδίζεται» η αποζημίωση του Σαββάτου

22.04.2010 18:26
«Ψαλιδίζεται» η αποζημίωση του Σαββάτου - Media

Σε περαιτέρω αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των εργασιακών θεμάτων που συζητείται στη Βουλή προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργού σχετικά με την εργασία που παρέχεται την έκτη μέρα της εβδομάδας, για όσους εργάζονται πενθήμερο, κατά παράβαση του συστήματος εργασίας, θα αμείβεται με το ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 30%.

Σε περαιτέρω αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των εργασιακών θεμάτων που συζητείται στη Βουλή προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργού σχετικά με την εργασία που παρέχεται την έκτη μέρα της εβδομάδας, για όσους εργάζονται πενθήμερο, κατά παράβαση του συστήματος εργασίας, θα αμείβεται με το ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 30%.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο αρχικά προέβλεπε ότι ο εργοδότης θα κατέβαλε προσαυξημένο ημερομίσθιο κατά 50%.

Όσον αφορά στη μετατροπή των συμβάσεων έργου (μπλοκάκια) σε πλήρη απασχόληση μετά από πάροδο τριών μηνών στον ίδιο εργοδότη, αρχικά αυξήθηκε στους έξι μήνες και τώρα στους εννέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο για τις ειδικές μορφές απασχόλησης, η συμφωνία μεταξύ εργοδότη και απασχολούμενου για παροχή υπηρεσιών ή έργου για ορισμένο ή αόριστο χρόνο θα θεωρείται πλέον ότι υποκρύπτει εξαρτημένη σχέση εργασίας “εφόσον η εργασία παρέχεται αυτοπροσώπως, αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο στον ίδιο εργοδότη για έξι συνεχείς μήνες”.

Η ΓΣΕΕ αντέδρασε άμεσα και εξέδωσε ανακοίνωση που κατηγορεί τον υπουργό Εργασίας ότι υπέκυψε στις εργοδοτικές πιέσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50