search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:34
MENU CLOSE

Ρεν: Ανάπτυξη για την ευρωζώνη από το β’ εξάμηνο του 2013

23.04.2013 08:26
Ρεν: Ανάπτυξη για την ευρωζώνη από το β\

Στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου θα επιστρέψει η Ευρωζώνη σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τον επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδιο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου θα επιστρέψει η Ευρωζώνη σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τον επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδιο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν.
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει ένα σύστημα βασισμένο στον τραπεζικό τομέα και, προκειμένου να ξεμπλοκαριστούν οι ιδιωτικές επενδύσεις, χρειάζεται να διορθωθούν τα προβλήματα των τραπεζών, είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη Νέα Υόρκη.
«Η εν εξελίξει διαδικασία της βαθιάς οικονομικής εξισορρόπησης συνεχίζει να επηρεάζει την ευρωπαϊκή οικονομία. Αναμένουμε πως η ανάπτυξη θα επιστρέψει αρκετά αργά κατά το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς», ανέφερε ο Ρεν.
Είπε επίσης πως, αν και οι ΗΠΑ διόρθωσαν τα προβλήματα του χρηματοοικονομικού τους κλάδου το 2008 και το 2009, η συγκεκριμένη διαδικασία στην Ευρώπη έχει εν μέρει μόνο επιτευχθεί. «Αυτό αποτελεί μεγάλο «βαρίδι» στην οικονομική μας ανάκαμψη», υποστήριξε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50