search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:48
MENU CLOSE

Λιβύη: Βομβιστική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία

23.04.2013 09:03
Λιβύη: Βομβιστική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία - Media

Επίθεση με στόχο την γαλλική πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης σημειώθηκε σήμερα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Γάλλοι φρουροί, ο ένας από αυτούς σοβαρά, και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Επίθεση με στόχο την γαλλική πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης σημειώθηκε σήμερα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Γάλλοι φρουροί, ο ένας από αυτούς σοβαρά, και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.
 
Πηγή των λιβυκών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε πως η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο.
 
Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, το κτίριο της πρεσβείας η διώροφη μονοκατοικία στη συνοικία Γκαργκαντές υπέστη σοβαρές ζημιές.
 
Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως σημειώθηκαν δύο εκρήξεις, η πρώτη ήταν ισχυρότερη, και πως προκλήθηκε πυκνός μαύρος καπνός.
 
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως αναμένει από τις λιβυκές αρχές να διαλευκάνουν όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε σήμερα η επίθεση.
 
«Η Γαλλία αναμένει από τις λιβυκές αρχές να διαλευκάνουν πλήρως αυτήν την απαράδεκτη πράξη, να εντοπίσει τους δράστες και να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτή η πράξη έχει στόχο, μέσω της Γαλλίας, όλες τις χώρες της διεθνούς κοινότητας που έχουν δεσμευτεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Ολάντ.
 
Η Γαλλία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για την λιβυκή πρωτεύουσα.
 
«Σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές, οι γαλλικές κρατικές υπηρεσίες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διαλευκάνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε αυτή η απεχθής πράξη και για να εντοπίσουν τους δράστες» είπε ο Φαμπιούς.
 
Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους δύο γάλλους φρουρούς που τραυματίστηκαν και διευκρίνισε πως ο ένας από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση, αλλά «δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του», πρόσθεσε.
 

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβρη παρόμοια επίθεση με ρουκέτες είχε η δεχθεί το αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο αμερικάνος πρέσβης Κρίστοφερ Στίβενς και άλλοι τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50