search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:29
MENU CLOSE

Για εμπαιγμό του λαού κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

15.05.2013 13:15
Για εμπαιγμό του λαού κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ - Media

Για εμπαιγμό του λαού από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίσημο έγγραφό του σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Για εμπαιγμό του λαού από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίσημο έγγραφό του σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο σημειώνει: «Δεν πρόλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να υποστηρίξει ότι τα μνημόνια σε τρία χρόνια θα τελειώσουν και η Κομισιόν, με 11σέλιδη έκθεσή της, υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων της τάξης του 4% του ΑΕΠ για τη διετία 2015-16, ήτοι 8 δισ. ευρώ νέα επώδυνα μέτρα».
 
Στο σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την «αναξιοπιστία» της κυβέρνησης, τονίζοντας: «Πόσες φορές, από τότε που η χώρα προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης, οι 'προφέσορες' και 'φωστήρες' των οικονομικών επιτελείων των μνημονιακών κυβερνήσεων δεν 'προέβλεψαν' ότι η ανάπτυξη, η ανάκαμψη της οικονομίας, ακόμη και η έξοδος από το μνημόνιο κοντοζυγώνουν;».
 
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δεν σταματούν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό» και προσθέτει ότι «πολύ πρόσφατα η τρικομματική κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή ένα μικρό Μνημόνιο σε ένα άρθρο 'για να έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις'».
 
Με το πολυνομοσχέδιο, δηλαδή, που ψήφισαν πρόσφατα, μείωσαν ακόμη περισσότερο, κυριολεκτικά εν μία νυκτί, τον κατώτατο μισθό.
 
Επίσης, υπενθυμίζει ότι «ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ήταν εκείνοι, οι οποίοι υποστήριζαν μέχρι σήμερα ότι τα επώδυνα μέτρα που έχουν λάβει και τα οποία πλήττουν τον ελληνικό λαό είναι τα τελευταία. Πριν από την Κομισιόν ήταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο προειδοποίησε για νέα μέτρα και ίσως επιβολή νέου μνημονίου».
 
Η αληθεια για την οικονομία, υποστηρίζει στην ανάλυσή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι η Κομισιόν έρχεται για άλλη μια φορά να διαψεύσει τον πρωθυπουργό, αφού οι περικοπές, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πρέπει να είναι της τάξης του 1,8% του ΑΕΠ για το 2015 και του 2,2% για το 2016, ενώ, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση, η ελληνική πλευρά έχει δεσμευτεί να λάβει πρόσθετα μέτρα εάν υπάρξει τελικά δημοσιονομικό κενό τη διετία 2013-14. Με λίγα λόγια ο ελληνικός λαός μέσα στα επόμενα χρόνια θα κληθεί να επωμιστεί κι άλλα βάρη, που προκύπτουν από την αδιέξοδη πολιτική την οποία επιβάλλουν οι δανειστές και ακολουθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση των Μερκελιστών.
 
Κατά συνέπεια, συμπεραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Κομισιόν ουσιαστικά απειλεί πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ, λόγω των αντιδράσεων θα επιβληθούν νέα μέτρα. Επίσης ομολογεί πως η ύφεση της οικονομίας ήταν κατά 8% βαθύτερη των αρχικών εκτιμήσεων της τρόικας και εκτός αυτών εντοπίζει τους κινδύνους βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.
 
Με βάση τα στοιχεία αυτά, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται ο αδιέξοδος χαρακτήρας της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, στην οποία επιμένει η τρικομματική κυβέρνηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50