search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:43
MENU CLOSE

Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει 5.000 στρέμματα σε νέους αγρότες

16.05.2013 12:25
Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει 5.000 στρέμματα σε νέους αγρότες - Media

Εκτάσεις συνολικού εμβαδού 5.000 στρεμμάτων θα διαθέσει ο Όμιλος Πειραιώς σε νέους μέχρι 35 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι.

Εκτάσεις συνολικού εμβαδού 5.000 στρεμμάτων θα διαθέσει ο Όμιλος Πειραιώς σε νέους μέχρι 35 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι.
 
Η διάθεση της γης θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, μέχρι και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμματος, η  γη θα παραχωρείται στους συγκεκριμένους αγρότες.
Η τράπεζα θα κάνει δεκτές τις αιτήσεις από 1η Ιουνίου οι οποίες θα αξιολογηθούν , με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν σε ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.
 
Στόχος του προγράμματος θα είναι να δώσει πρακτικές γνώσεις και κατευθύνσεις βιώσιμης διαχείρισης μιας γεωργικής επιχείρησης, αξιοποιώντας ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές και θα οδηγεί στην κατάρτιση συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) για κάθε συμμετέχοντα.
 
Οι νέοι αγρότες, που θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα τους, θα ενισχυθούν μέσω ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη της εγκατάστασής τους, των αναγκών τους σε μηχανήματα, αγροεφόδια, σπόρους ή σποριόφυτα.
 
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Όμιλος Πειραιώς θα φροντίσει για την πλήρη απορρόφηση της αγροτικής τους παραγωγής κατά τα πρώτα 3 έτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα με συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρακτικές κατευθύνσεις την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα έχει δημιουργηθεί. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:43