search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:35
MENU CLOSE

Το φεστιβάλ πάει σε μπαρ

25.05.2013 21:00
Το φεστιβάλ πάει σε μπαρ - Media

Τα τελευταία χρόνια, το bar theatre, έχει κερδίσει το δικό του κοινό, κυρίως λόγω της κρίσης που συνεχίζει να χτυπάει και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Τα τελευταία χρόνια, το bar theatre, έχει κερδίσει το δικό του κοινό, κυρίως λόγω της κρίσης που συνεχίζει να χτυπάει και τον καλλιτεχνικό χώρο. Ολοένα και περισσότερες low budget παραγωγές αφήνουν τα θεατρικά σανίδια και γεμίζουν τους χώρους διασκέδασης, προσφέροντας άμεσο θέαμα σε συνδυασμό με ποτό, πατατάκια και ξηρούς καρπούς. Σ’ ένα bar theatre έχεις δύο επιλογές. Να το αγνοήσεις ή να συμμετέχεις και εσύ στην παράσταση. Στο τέλος, όμως, μην παραξενευτείς όταν οι ηθοποιοί πλησιάσουν το τραπέζι σου, κάτσουν μαζί σου, ρωτήσουν τη γνώμη σου ή βρεθείτε όλοι μαζί να τα πίνετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Έτσι, ένα πολυ-καλλιτεχνικό φεστιβάλ, το «2nd Athens Bar Theatre Festival», έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουνίου. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικά lives και events, όπως εναλλακτικές θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με είσοδο ελεύθερη προς όλους, από τις 19.00 μέχρι αργά το βράδυ, στο θέατρο «Eliart». Ένας χώρος συνάντησης, όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας, παρακολουθώντας ταυτόχρονα θεατρικές παραστάσεις ειδικά προσαρμοσμένες από τους συντελεστές της παράστασης σαν να είσαι σε μπαρ.
Η αρχική ιδέα προέκυψε πριν από δύο χρόνια, όταν η θεατρική ομάδα «Λωτοφάγοι», η οποία ανέλαβε και τη διοργάνωση, παρουσίασε την bar theatre παράσταση «Τα λέμε του χρόνου». Παρ’ ότι ήταν προγραμματισμένη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η απήχηση και η ανάγκη του κοινού για bar theatre ήταν τόσο μεγάλη, που τελικά κράτησε για μήνες. «Το ιδιαίτερο κομμάτι, με το οποίο ο καλλιτέχνης θα πλαισιώσει την παράσταση στον χώρο του μπαρ, δεν μας άφησε αδιάφορους» μας εξηγεί η Αθηνά Αρσένη, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας. «Ούτε η δημιουργία ενός φεστιβάλ που θα φιλοξενούσε νεανικές θεατρικές ομάδες, μουσικά συγκροτήματα και εικαστικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι θέλουν και μπορούν να εκφραστούν σε έναν τέτοιο χώρο».
Το 2011 περισσότερα από 2.000 άτομα επισκέφτηκαν το «1st Athens Bar Theatre Festival». Ο φετινός στόχος του είναι να προσεγγίσει τον ίδιο αριθμό επισκεπτών αλλά και να ξαναδημιουργήσει ένα καλλιτεχνικό γεγονός, στο οποίο θα συνυπάρξουν όλες οι εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης.
Στο πλαίσιο του «ΑΒΤF» υπάρχει και διαγωνιστικό κομμάτι για τις 9 θεατρικές ομάδες που συμμετέχουν: «Μπαρ σε καλό μας», «Όλα όσα είδα», «3/Αγάπη/1», «Σαίξπηρ τα πάντα όλα», «Μαθήματα καλής συμπεριφοράς», «One life stand», «Απόκλιση υποτυχίας», «Μάντεψε» και «Coctail art». Όλες συναγωνίζονται για το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και το Βραβείο Κοινού, αλλά και τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου του θεάτρου «Eliart» για τη νικήτρια παράσταση. Η ανάδειξη του νικητή θα προκύψει από την τετραμελή κριτική επιτροπή αλλά και από την κρίση των θεατών, μέσω ψηφοφορίας.
Εκτός διαγωνισμού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό η θεατρική παράσταση «Πτέρυγα» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πετρόπουλο, το «Δωμάτιο 32» του Λευτέρη Παπανικολάου – Γκιωνάκη αλλά και η παράσταση «Οδυσσεβάχ» από τους φοιτητές της ΙΙΕΚ Δομή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:32