search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:26
MENU CLOSE

Τουρκία: Συλλήψεις χρηστών του Twitter

05.06.2013 12:56
Μηνύματα από οποιονδήποτε θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν οι χρήστες του Twitter - Media

Περίπου 25 χρήστες του Twitter συνελήφθησαν με κατηγορίες ότι υποκίνησαν διαδηλώσεις και διέδωσαν προπαγάνδα, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Την ίδια στιγμή, οι Anonymous χακάρουν κατά βούληση την πρωθυπουργική ιστοσελίδα της τουρκικής κυβέρνησης.

Περίπου 25 χρήστες του Twitter συνελήφθησαν με κατηγορίες ότι υποκίνησαν διαδηλώσεις και διέδωσαν προπαγάνδα, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Την ίδια στιγμή, οι Anonymous χακάρουν κατά βούληση την πρωθυπουργική ιστοσελίδα της τουρκικής κυβέρνησης.

Εννέα από τους συλληφθέντες κρατούνται στη Σμύρνη. Παραμένει ασαφές ποια σχόλιά τους στον ιστότοπο προκάλεσαν τις συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν το Twitter για να οργανώσουν διαδηλώσεις και να καλέσουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους.

«Αν αυτό είναι έγκλημα, τότε το διαπράξαμε όλοι», δήλωσε ο Αλί Ενγκίν, ένας τοπικός εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στη Σμύρνη, αφού επισκέφθηκε την αστυνομία για να πάρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συλλήψεις.

Ένα άλλο μέλος της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι δεν είδε τίποτε ιδιαίτερα μεμπτό στις καταχωρίσεις στο Twitter.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη σύλληψη και άλλων προσώπων που κατηγορούνται ότι οργάνωσαν τις διαδηλώσεις.

Επίθεση των Anonymous στην πρωθυπουργική ιστοσελίδα

Οι διαδικτυακοί ακτιβιστές Anonymous βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο ηλεκτρονικό σύστημα της τουρκικής κυβέρνησης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική βία των τελευταίων ημερών σε βάρος των διαδηλωτών της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Οι Anonymous, οι οποίοι χτυπούν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες τη σελίδα http://www.basbakanlik.gov.tr/, με σημερινή τους ανακοίνωσή ενημέρωσαν ότι επιτέθηκαν στην πρωθυπουργική ιστοσελίδα της τουρκικής κυβέρνησης και απέσπασαν απόρρητες πληροφορίες που αφορούν το προσωπικό που εργάζεται στο γραφείο του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, σε ένδειξη στήριξης προς τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.


Πηγή στο γραφείο του Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι επίθεση δέχτηκαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι όσοι λογαριασμοί επλήγησαν αποκλείστηκαν από το δίκτυο.

Οι ακτιβιστές που αυτοαποκαλούνται Anonymous Turkey, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του Twitter, ότι δεν δημοσιοποίησαν τηλεφωνικούς αριθμούς και ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα τους κωδικούς εισόδου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μόνο όσων λογαριασμών δεν περιέχουν απόρρητες πληροφορίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:22