search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:44
MENU CLOSE

Δημιουργήθηκε αεροπορικός κολοσσός

03.05.2010 14:57
Δημιουργήθηκε αεροπορικός κολοσσός - Media

Δύο αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες η Γιουνάιτεντ και η Κοντινένταλ συμφώνησαν να συγχωνευτούν, δημιουργώντας έτσι το μεγαλύτερο αερομεταφορέα στον κόσμο.

Δύο αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες η Γιουνάιτεντ και η Κοντινένταλ συμφώνησαν να συγχωνευτούν, δημιουργώντας έτσι το μεγαλύτερο αερομεταφορέα στον κόσμο.

Οι δύο εταιρίες, οι οποίες είναι ζημιογόνες, προσδοκούν από τη συμφωνία, ύψους 3,2 δισεκατομυρίων δολαρίων, να εξοικονομήσουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Η συγχωνευμένη εταιρία θα ονομάζεται Γιουνάιτεντ, αλλά στο νέο σήμα θα συνδυαστούν τα χρώματα και των δύο εταιρειών.

Ο επικεφαλής της Κοντινένταλ, Τζεφ Σμίσεκ, θα είναι επικεφαλής και της νέας εταιρείας, αναλαμβάνοντας τη θέση του επικεφαλής εκτελεστικού προέδρου, ενώ ο Γκλεν Τίλτον της Γιουνάιτεντ θα είναι μη εκτελεστικός πρόεδρος. Μολονότι η Γιουνάιτεντ θεωρείται ο κυρίαρχος εταίρος, η συγχώνευση χαρακτηρίζεται ως συγχώνευση “ισότιμων εταιριών”. Και οι δύο εταιρίες πετούν σήμερα σε 370 προορισμούς σε όλο τον κόσμο και μεταφέρουν 140 εκατομμύρια επιβάτες. Η συγχώνευση δημιουργεί τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου με βάση το συνολικό αριθμό επιβατών ανά μίλι πτήσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τίλτον, η συμφωνία αποβλέπει να δημιουργήσει μια ισχυρότερη και πιο αποτελεσματική αεροπορική εταιρία, τόσο από άποψη λειτουργίας, όσο και από οικονομική άποψη, ώστε από καλύτερες θέσεις να επιτύχει σε μια δυναμική και έντονα ανταγωνιστική βιομηχανία, όπως είναι η αεροπορική.

Οι δύο εταιρίες δεν έδωσαν λεπτομέρειες για ενδεχόμενες απολύσεις προσωπικού, αλλά ανακοίνωσαν ότι ο περιορισμός του προσωπικού θα έρθει μόνο από συνταξιοδοτήσεις ή εθελούσια έξοδο. Οι δυο εταιρίες απασχολούν αυτή τη στιγμή 86.000 ανθρώπους.

Η Γιουνάιτεντ είχε ζημιές 82 εκατομμυρίων δολαρίων για τους τρεις πρώτους μήνες του χρόνου, ενώ η Κοντινένταλ είχε καθαρές ζημιές πέρσι 282 εκατομμύρια δολάρια. Πριν ένα μήνα η βρετανική Μπρίτις και η ισπανική Ιμπέρια ακολουθώντας το ρεύμα των συγχωνεύσεων ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:44