search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:00
MENU CLOSE

Σύσταση εξεταστικής Επιτροπής και για την οικονομία

04.05.2010 14:26
Σύσταση εξεταστικής Επιτροπής και για την οικονομία - Media

Στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

«Θα υπάρξει αργότερα εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, για να φανεί και να καταδειχτεί ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτό το επίπεδο και ποιοι είναι υπεύθυνοι για την αναγκαιότητα επιβολής τέτοιων μέτρων, όπως είναι τα σημερινά», δήλωσε χαρακτηριστικά την Τρίτη ο Γιώργος Πεταλωτής.

«Είναι προτεραιότητά μας να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οικονομία και για το ποιοι έφταιξαν» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των Επιτροπών για το Βατοπέδι και τη Siemens.

Από την άλλη, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι είναι σαφές πως θα εξεταστούν οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά συμπλήρωσε ότι αν επιμείνουμε αυτή τη στιγμή σε πρόσωπα, θα δημιουργήσουμε στόχους και θα χάσουμε την ουσία.

«Θα πρέπει να απαξιώνουμε τις πολιτικές και όχι τους πολιτικούς ως πρόσωπα συλλήβδην και ότι θα πρέπει να καταγραφεί και μέσα από τις εξεταστικές ποιοι πολιτικοί έχουν παρανομήσει, για να τους καταλογιστούν ευθύνες», πρόσθεσε.

Τέλος, σχετικά με το εάν η κυβέρνηση σκέφτεται αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, απάντησε ότι υπάρχουν συνταγματικά ζητήματα, τα οποία εξετάζονται και ότι είναι σαφές ότι εμείς θέλουμε και οι υπουργοί και οι πολιτικοί να έχουν την ίδια συμπεριφορά με τον Έλληνα πολίτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:00