search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:47
MENU CLOSE

Θα μας μείνουν αξέχαστοι…

30.06.2013 21:00
oldphotossel.71372409947.jpg

Ακόμη κι αν αυτή η κυβέρνηση δεν φτάσει μακριά, βέβαιο είναι ότι θα μας προσφέρει αξέχαστα παραπολιτικά!

Ακόμη κι αν αυτή η κυβέρνηση δεν φτάσει μακριά, βέβαιο είναι ότι θα μας προσφέρει αξέχαστα παραπολιτικά! Έχει όλες τις προδιαγραφές: πληθωρικό αντιπρόεδρο που θα φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν και αναγκαστικές συγκατοικήσεις που θα φέρουν σπρωξίματα και μαλλιοτραβήγματα. Έχει την πλάκα του λοιπόν να δούμε ποια είναι τα πιο καυτά δίδυμα και τρίδυμα που θα συνυπάρξουν σε διάφορα υπουργεία και αναμένεται να είναι τουλάχιστον… απολαυστικά.

Οι δημοφιλέστεροι
Δημήτρης Αβραμόπουλος – Φώφη Γεννηματά στο Πεντάγωνο. Και οι δύο έκαναν καριέρα αδρανώντας και πουλώντας στυλ. Μόνο που αυτήν τη φορά καίγονται ο μεν για την αποκατάσταση της εικόνας του μετά την υποβάθμιση, η δε για εξασφάλιση πόντων στην κούρσα της διαδοχής – όποτε αυτή ξεκινήσει.
Όμως και οι δύο θεωρούνται μετρ των ρουσφετιών χαμηλής κλίμακας. Ποιος θα γίνει ο καλύτερος φίλος της μάνας του φαντάρου; Ο προηγούμενος αναπληρωτής του υπουργού Άμυνας επί Παπαδήμου (Ραγκούσης) έμεινε δίχως αντικείμενο. Η Φώφη, που νομίζει πως θα γράψει Ιστορία ως η πρώτη γυναίκα αναπληρωτής ΥΕΘΑ, θα πάρει τίποτε;

Ο τοποτηρητής
Το ΠΑΣΟΚ θέλει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ψητό στα κάρβουνα. Μήπως αναλάβει να τον ψήσει ο Κεγκέρογλου; Ο εφοριακός Βρούτσης διασώθηκε χάρη στην επιμονή Στουρνάρα ενώ ο Βενιζέλος δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό χρεώνοντάς του το ναυάγιο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Είτε φταίει είτε όχι, η Ιπποκράτους τον έχει στοχοποιήσει και η στήριξη που του προσέφερε ο υπουργός Οικονομικών είναι ένας λόγος παραπάνω. Ο Κεγκέρογλου τοποθετήθηκε εκεί ως υφυπουργός, για να κάνει ο Μπένι άνοιγμα στους παπανδρεϊκούς. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει πόντους στο περιβάλλον του προέδρου αν ρίξει μερικές κοφτές στον Βρούτση.

Μια Εύη για τον Κυριάκο
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου ήθελε να γίνει υπουργός και αναγκαστικά δέχθηκε να τεθεί υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να μη μείνει εκτός εξουσίας. Δεν είναι τόσο ακίνδυνη όσο δείχνει. Ξέρει καλά πώς παίζεται το παιχνίδι στα ΜΜΕ, έχει μεγάλες συμπάθειες σε κανάλια και εφημερίδες και κάποιοι γύρω από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπουν ήδη ότι θα τον ταράξει στις… διαρροές αν την αφήσει απέξω.
Ο Κυριάκος, παρ’ ότι εκπέμπει αυτοπεποίθηση, είναι ανασφαλής. Δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε κυβερνητική θέση και ξέρει πως κάθεται σε ηλεκτρική καρέκλα. Αν τα καταφέρει, τα παίρνει όλα. Αν δεν τα καταφέρει, τα χάνει όλα. Μέσα στο άγχος του, το τελευταίο που τον νοιάζει είναι να κάνει μασάζ στην Εύη, με την οποία, άλλωστε, δεν ταιριάζουν σε τίποτε.

Μιχάλη μου, το χάλι μου
Ο Κωστής Χατζηδάκης δεν χάρηκε που του πήραν το υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων. Δεν το έδειξε, αλλά η ψυχή του το ξέρει. Αν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα πάει καλά ή πάντως καλύτερα, ειδικά σε σχέση με τα μεγάλα έργα, το δικό του προφίλ θα τραυματιστεί. Κι αν ο νέος υπουργός γίνει ο αγαπημένος των εργολάβων, θα χάσει και τις προσβάσεις που οικοδόμησε. Επομένως, όσο να ’ναι, μια υπονομευσούλα θα την κάνει.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, ο ακραιφνώς σαμαρικός Στράτος Σιμόπουλος, θα παραμείνει στη θέση του. Και εκ των πραγμάτων ο ρόλος του διευρύνεται…

Μάχη… γιγάντων
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα συνεργαστεί με υφυπουργούς – κολοσσούς, τον Συμεών Κεδίκογλου και τον Κώστα Γκιουλέκα.
• Ο πρώτος θέλει να αποδείξει ότι είναι η ώρα της νέας γενιάς πολιτικών και να… τρίψει τη μούρη του εξαδέλφου του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, με τον οποίο πολιτεύονται στην ίδια περιφέρεια (Εύβοια) χωρίς να λένε ούτε καλημέρα. Δεν τους χωρίζουν τα ιδεολογικά, αλλά ένας άγριος οικογενειακός ανταγωνισμός.
• Ο δεύτερος έχει την πίκα όλων των καραμανλικών και επιπροσθέτως τη μανία να αποδείξει ότι, παρά το στραπάτσο του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη, είναι μια παρεξηγημένη μεγαλοφυΐα. Θα τους δώσει αρμοδιότητες ο Αρβανιτόπουλος ή θα σφάζονται άνευ αντικειμένου;
 
Μαύρη μαυρίλα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο υφυπουργός που πήρε στα χέρια του την καυτή πατάτα της ΕΡΤ Παντελής Καψής κάνουν ήδη τις πρώτες συσκέψεις για τη διαχείριση της κρίσης στην Αγία Παρασκευή.
u Ο πρώτος ανακουφίστηκε που διασώθηκε, έστω αποδυναμωμένος, αφού του πήραν την ΕΡΤ, διότι θα μπορούσε άνετα να βγει εκτός παιχνιδιού καθώς έχει και κόντρες στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου.
u Ο δεύτερος ανέλαβε αποστολή αυτοκτονίας επειδή ήθελε τόσο πολύ να μπει στην πολιτική ώστε θα έλεγε «ναι» σε οτιδήποτε.
Τώρα, όμως, θα πρέπει να συνεργαστούν διότι ο Σαμαράς θέλει να ρίχνει μια ματιά και ο Σίμος, για να μην είναι ανεξέλεγκτος ο Παντελής. Η χημεία μεταξύ τους είναι άσ’ τα να πάνε: ο Σίμος είναι αγχωμένος, ο Παντελής νευρικός και το πρόβλημα που έχουν να λύσουν δύσκολο. Τον ανταγωνισμό θεωρήστε τον δεδομένο. Είναι, άλλωστε, και οι δύο δημοσιογράφοι: Ο ένας διέπρεψε στο «Μπράβο Ρούλα», ο άλλος ως διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ, από αυτά που δεν λένε ούτε στη γυναίκα τους τι τους κάνει ο Ψυχάρης όταν κλείνουν οι πόρτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50