search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:42
MENU CLOSE

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση των εργασιών της Προανακριτικής

01.07.2013 17:54
Απορρίφθηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση των εργασιών της Προανακριτικής - Media

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η διαδικασία έκδοσης πορίσματος είναι «στον αέρα», καθώς δεν έγινε ψηφοφορία, κυρίως όμως θέτει πολιτικό θέμα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με πλειοψηφία 7 – 6 απορρίφθηκαν από την Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση των εργασιών της Επιτροπής, αλλά και για επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου.
 
Την πλειοψηφία συγκρότησαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, κάνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει «άρον άρον επανασύσταση της τρικομματικής κυβέρνησης».
 
Η Επιτροπή, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Χρήστο Μαρκογιαννάκη, θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να συζητήσει τα πορίσματα που θα έχουν κατατεθεί από τα κόμματα, προκειμένου να σταλούν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η διαδικασία έκδοσης πορίσματος είναι «στον αέρα», καθώς δεν έγινε ψηφοφορία, κυρίως όμως θέτει πολιτικό θέμα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Καλούμε τον Ε. Βενιζέλο που σιωπά να απαντήσει γιατί η κατάθεσή του διαψεύδεται από μάρτυρες, έγγραφα και στοιχεία και κρύβεται πίσω από την κυβερνητική πλειοψηφία» είπαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Στ. Κοντονής, μιλώντας με δημοσιογράφους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου και για το αδίκημα της υπεξαίρεσης εγγράφου.
 
«Η μη ένταξή του αδικήματος αυτού λειτουργεί εις όφελος όλων των εμπλεκομένων προσώπων», ήταν η εκτίμηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:40