search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:06
MENU CLOSE

Ταξιδιωτική Οδηγία του Φόρειν Όφις για τις τσούχτρες!

12.07.2013 17:19
Ταξιδιωτική Οδηγία του Φόρειν Όφις για τις τσούχτρες! - Media

Το Φόρεϊν Όφις ενημέρωσε την ταξιδιωτική του οδηγία για την Ελλάδα με αφορμή τις τσούχτρες που εμφανίζονται σε μερικές περιοχές της Ελλάδας κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Το Φόρεϊν Όφις ενημέρωσε την ταξιδιωτική του οδηγία για την Ελλάδα με αφορμή τις τσούχτρες που εμφανίζονται σε μερικές περιοχές της Ελλάδας κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Στην ιστοσελίδα του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, στην κατηγορία «ασφάλεια» της ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα, οι τουρίστες καλούνται με μια λακωνική ενημέρωση να «ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών εάν υπάρχουν τσούχτρες».

«Ειδοποιηθήκαμε για την ύπαρξη πολλών μεδουσών, φέτος το καλοκαίρι στη Μεσόγειο και ειδικότερα σε αρκετούς δημοφιλείς προορισμούς για βρετανούς τουρίστες», δήλωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις στο BBC. Το βρετανικό δίκτυο σημειώνει ότι ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί ήδη για τη Γαλλία και την Ιταλία.

Αναγνωρίζοντας ότι οι τσούχτρες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ο συντονιστής του προγράμματος Mediterranean Jellyrisk Στέφανο Πιράινο, από το ιταλικό πανεπιστήμιο του Σαλέντο, δήλωσε στο BBC ότι οι τουρίστες δεν θα πρέπει να ανησυχούν υπερβολικά. «Σίγουρα, όπως συμβαίνει σε κάθε άλλο ωκεανό ή θάλασσα ανά τον κόσμο, ενδέχεται να υπάρχουν κάποια προβλήματα», είπε. «Στη Μεσόγειο, είμαστε τυχεροί και δεν έχουμε θανατηφόρες μέδουσες.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:03