search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:42
MENU CLOSE

Στους δρόμους συνδικάτα και πολίτες

16.07.2013 07:39
Στους δρόμους συνδικάτα και πολίτες - Media

Bασικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει ως«ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας».

Με συγκεντρώσεις και  24ωρη γενική απεργία απαντούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται από σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Μετά τις πρωινές συγκεντρώσεις, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε απόψε νέα διαμαρτυρία στο Σύνταγμα. Από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιθυμεί για απόψε περικύκλωση της Βουλής και ολονυκτία.

Κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»

Νωρίτερα σήμερα: 

Άνοιξε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας, αφού νωρίτερα στο Σύνταγμα είχαν καταλήξει οι πορείες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ – ΟΤΑ και ΠΑΜΕ. 

Σημειώνεται πως τα μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονταν στη λεωφόρο Αμαλίας ενώ ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ, στη Φιλελλήνων.

Bασικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει ως«ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας».

Οι διοργανωτές μιλούν για περίπου 20.000 διαδηλωτές. 

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, βγήκε από τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στο περιστύλιο και ανήρτησε πανό όπου αναγραφόταν "Να απολύσουμε την κυβέρνηση. Όχι στις απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα".

Για «πολυνομοσχέδιο έκτρωμα» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του κατά την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, και κάλεσε το λαό «να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του»
 
«Καλούμε τους βουλευτές και τους βουλευτές που έχουν διατέλεσει δήμαρχοι να προχωρήσουν σε δυναμικές ενέργειες, να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, διότι είναι λάθος. Είναι τραγικό λάθος απέναντι στους εργαζόμενους, απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση απέναντι στη δημόσια διοίκηση, αλλά κυρίως απέναντι στην αξιοπρέπειά μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Βασίλης Πολυμερόπουλος


 
Πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποιεί και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Bασικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει ως«ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας».

«Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, νέα φορολεηλασία, "ξαφνικός θάνατος" νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο συνθέτουν την πολιτική της συγκυβέρνησης που υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή», τονίζει σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ.

Με 4ώρη στάση εργασίας (10:00 με 14:00) συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ.  

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Κανονικά θα λειτουργεί το Μετρό (μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας), το τραμ και ο ηλεκτρικός. Κλειστοί από το πρωί οι σταθμοί του Μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Προβλήματα θα υπάρξουν και στις πτήσεις καθώς στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Κινητοποιήσεις στην Υγεία

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι σε αυτά, όπως επίσης και οι μονάδες πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Για την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.  

Αύριο Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή. 

Τα video είναι από το naftemporiki.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:40