search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:34
MENU CLOSE

Δένδιας: Διαχρονικές οι ευθύνες της Δικαιοσύνης

22.07.2013 11:23
Δένδιας: Διαχρονικές οι ευθύνες της Δικαιοσύνης - Media

Αιχμές προς το σωφρονιστικό σύστημα άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για την επιχείρηση κατά την οποία έπεσε νεκρός ο κακοποιός Μαριάν Κόλα.

Αιχμές προς το σωφρονιστικό σύστημα άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για την επιχείρηση κατά την οποία έπεσε νεκρός ο κακοποιός Μαριάν Κόλα.

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι υπάρχει μια επιπλέον διαπίστωση για τα αίτια που προκάλεσαν τα γεγονότα, εδώ και τέσσερις μήνες, λέγοντας ότι υπάρχει μια εκρηκτική κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα, για την οποία οι ευθύνες είναι διαχρονικές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, που γνωρίζει καλά τα θέματα θα βρει σύντομα λύση, γι' αυτό το πρόβλημα.

Σε ερωτήσεις προς τον Νίκο Δένδια και τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ για το αν υπάρχουν ευθύνες του σωφρονιστικού συστήματος σχετικά με το πολύμηνο κυνηγητό των Αλβανών κακοποιών, καθώς και ο ίδιος έχει διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης, ο Νίκος Δένδιας απάντησε ότι οι ευθύνες της Δικαιοσύνης είναι διαχρονικές. Έχω και εγώ ευθύνες αλλά δεν μπορώ να απολογηθώ για μια θητεία 9,5 μηνών στο υπουργείο Δικαιοσύνης το 2009 για ότι συμβαίνει όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα στις φυλακές, σημείωσε ο υπουργός. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε πάντως ότι η συγκεκριμένη κατάσταση κινδυνεύει να δυναμιτίσει την έννομη τάξη της χώρας, αλλά η επιτυχημένη μέχρι τώρα επιχείρηση της αστυνομίας, αποδεικνύει ότι η χώρα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι «ξέφραγο αμπέλι». «Η προστασία της ελληνικής κοινωνίας, παραμένει ο στόχος όλων», δήλωσε ο υπουργός.

Όσον αφορά τις ευθύνες της αστυνομίας και τους τέσσερις μήνες που χρειάστηκαν για τον εντοπισμό των δραπετών και στοίχισε τις ζωές δυο ανθρώπων  η απάντηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ κυρίου Παπαγιαννόπουλου ήταν «ούδεν σχόλιον».

Αναφορικά με την αστυνομική επιχείρηση την Κυριακή τα ξημερώματα που κατέληξε στον θάνατο του Μαριάν Κόλα ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Τσακνάκης σημείωσε ότι ο Κολα είχε μαζί του ραδιοφωνάκι για να ακούει ειδήσεις. Ανέφερε ακόμα ότι είχε κάποιον ο οποίος του προσέφερε κατάλυμα και τρόφιμα, πρόσωπο το οποίο αναζητείται. Ο Κούπα δεν έχει τραυματιστεί, πρόσθεσε, και κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος την ομίχλη μέσα από παραπόταμο, τονίζοντας ότι πυροβόλησαν και οι δυο με καλασνικοφ εναντίον των αστυνομικών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50