search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:04
MENU CLOSE

Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές – Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο

24.07.2013 07:43
Πανελλαδική απεργία εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή - Media

Εν μέσω αντιδράσεων, διαμαρτυριών και συλλαλητηρίων εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές με τέσσερις αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Την Τετάρτη η ψήφιση του νομοσχεδίου κατ’ άρθρον.  

Εν μέσω αντιδράσεων, διαμαρτυριών και συλλαλητηρίων εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές με τέσσερις αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Την Τετάρτη η ψήφιση του νομοσχεδίου κατ’ άρθρον.  

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να αποφασίζουν σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη οι δήμαρχοι, και όχι οι Αντιπεριφερειάρχες όπως προβλέπεται για την υπόλοιπη χώρα, για τις ημέρες που θα λειτουργούν τα καταστήματα.

Επιπλέον, οι αλλαγές στο νομοσχέδιο που αφορούν τη ρύθμιση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι:

-Εντός τριμήνου ο αντιπεριφερειάρχης θα είναι υποχρεωμένος να εκδώσει την απόφασή του για το ποια καταστήματα – έως 250 τ.μ. – θα λειτουργούν επτά Κυριακές το χρόνο και αν δεν το κάνει, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

-Ο αντιπεριφερειάρχης θα έχει την ευθύνη να ορίζει συγκεκριμένες περιοχές εντός της περιφέρειάς του, στις οποίες θα εφαρμόζεται το μέτρο.

-Για τις τουριστικές περιοχές δεν αλλάζει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των μικρών καταστημάτων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές που παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ήρθαν αμέσως μετά την έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, στην οποία διατυπώθηκαν ενστάσεις για το μέτρο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στην έκθεση της η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής σημείωνε ότι ο αριθμός των Κυριακών που θα λειτουργούν τα καταστήματα εφόσον ποικίλλει από περιφέρεια σε περιφέρεια, δημιουργεί ζήτημα άνισης μεταχείρισης όμοιων περιπτώσεων. Επισημαίνοντας ότι εφόσον η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική, «πρέπει να ισχύει για όλες τις περιφέρειες ο ίδιος αριθμός Κυριακών λειτουργίας τους».

Από την πλευρά του ΠαΣοΚ, ο εισηγητής, Μ. Κασσής, εξέφρασε επιφυλάξεις και ζήτησε στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη να αποφασίζουν οι Δήμαρχοι για την λειτουργία των μικρών καταστημάτων και όχι οι αντιπεριφερειάρχες, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την υπόλοιπη χώρα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:03