08/12/2019 14:47:11

Καψής: Μέσα στον Αύγουστο θα εκπέμψει πρόγραμμα η δημόσια ραδιοτηλεόραση

Καψής: Μέσα στον Αύγουστο θα εκπέμψει πρόγραμμα η δημόσια ραδιοτηλεόραση - Media
Οι προσλήψεις στον νέο φορέα της δημοσίας ραδιοτηλεόρασης θα γίνουν με μοριοδότηση και με προτεραιότητα για τους εργαζομένους στην ΕΡΤ, δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο Παντελής Καψής ανέφερε ότι ««η διαδικασία θα γίνει εντός Αυγούστου, οπότε και θα γίνει εκπομπή προγράμματος με ενημερωτικές εκπομπές», διευκρινίζοντας ότι σε κάποιες κατηγορίες ίσως υπάρξει κάποια εξαίρεση στη διαδικασία προσλήψεων, όπως τεχνικοί για την κάλυψη του Champions League.

Ο αρμόδιος υφυπουργός σημείωσε ότι από την ΕΡΤ έχουν γίνει περισσότερες από 1000 αιτήσεις εργαζομένων και ότι στον νέο φορέα Δημόσιας Τηλεόρασης θα απασχοληθεί το 80% των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Είπε ακόμη ότι στη νέα προκήρυξη για προσλήψεις υπάρχει πρόνοια και για τα περιφερειακά ραδιόφωνα, γεγονός που δεν μπορούσε να συμβεί στην πρώτη προκήρυξη, λόγω του περιορισμένου μεγέθους της Κατεχάκη.

Για το πέρασμα από τον ενδιάμεσο φορέα στον μόνιμο, ο Παντελής Καψής είπε ότι θα στηθεί εκ του μηδενός.

Κατά την διάρκεια της εκπομπής και σε παρέμβαση της η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα σημείωσε ότι οι αιτήσεις από την ΕΡΤ είναι 1000 και όχι περισσότερες αφού ακόμα δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το ζήτημα των δίμηνων συμβάσεων. Ειδικότερα αν θα μπορούν οι εργαζόμενοι να μπουν στο ταμείο ανεργίας ή αν θα υπάρξει παράταση των συμβάσεων.

Απαντώντας ο Παντελής Καψής ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι αν χρειαστεί να κάνει τις σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις (παράταση συμβάσεων, ένταξη στο ταμείο ανεργίας) θα τις κάνει. 

(Το βίντεο είναι από το enikos.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.