25/06/2019 09:44:24
12.5.2010

Θα γίνει της ανάπλασης…

Θα γίνει της ανάπλασης… - Media

Για πολλοστή φορά και ελπίζουμε για τελευταία προκηρύσσεται η εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση, δηλαδή, για την πεζοδρόμηση της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, στο πλαίσιο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και της σύνδεσης του Ζαππείου και του Εθνικού  Κήπου με τον αρχαιολογικό χώρο του  Ολυμπιείου.

Όπως ανακοίνωσε η Τίνα Μπιρμπίλη στους άμεσους στόχους είναι η ολοκλήρωση του αρχαιολογικού περιπάτου της πόλης με την πεζοδρόμηση και του τελευταίου χιλιομέτρου που θα ξεκινάει από το Καλλιμάρμαρο και θα καταλήγει στην Πλατεία Κεραμεικού στο Γκάζι.

Ο περίπατος αυτός είναι η σπονδυλική στήλη της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων και ενοποιεί τους 6 πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της πόλης: Ολυμπιείο, Ακρόπολη, Λόφο Φιλοπάππου, Αρχαία και Ρωμαϊκή Αγορά, Κεραμεικό.

Το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ακόμα ότι προωθεί την πεζοδρόμηση της οδού Θεάτρου που καταλήγει στην ομώνυμη «αμαρτωλή» πλατεία καθώς και την πεζοδρόμηση της οδού Διπλάρη. Παράλληλα θα προωθήσει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την ανάπλαση της πλατείας Θεάτρου μέσω της μετατροπής  οδών που καταλήγουν σε αυτήν σε έναν πεζοδρομημένο χώρο με αυξημένες επιφάνειες πρασίνου και βιοκλιματική προσέγγιση.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.