search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:48
MENU CLOSE

Θα γίνει της ανάπλασης…

12.05.2010 12:30
Θα γίνει της ανάπλασης… - Media

Για πολλοστή φορά και ελπίζουμε για τελευταία προκηρύσσεται η εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση, δηλαδή, για την πεζοδρόμηση της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, στο πλαίσιο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και της σύνδεσης του Ζαππείου και του Εθνικού  Κήπου με τον αρχαιολογικό χώρο του  Ολυμπιείου. Όπως ανακοίνωσε η Τίνα Μπιρμπίλη στους άμεσους στόχους είναι η ολοκλήρωση του αρχαιολογικού περιπάτου της πόλης με την πεζοδρόμηση και του τελευταίου χιλιομέτρου που θα ξεκινάει από το Καλλιμάρμαρο και θα καταλήγει στην Πλατεία Κεραμεικού στο Γκάζι.

Για πολλοστή φορά και ελπίζουμε για τελευταία προκηρύσσεται η εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση, δηλαδή, για την πεζοδρόμηση της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, στο πλαίσιο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και της σύνδεσης του Ζαππείου και του Εθνικού  Κήπου με τον αρχαιολογικό χώρο του  Ολυμπιείου.

Όπως ανακοίνωσε η Τίνα Μπιρμπίλη στους άμεσους στόχους είναι η ολοκλήρωση του αρχαιολογικού περιπάτου της πόλης με την πεζοδρόμηση και του τελευταίου χιλιομέτρου που θα ξεκινάει από το Καλλιμάρμαρο και θα καταλήγει στην Πλατεία Κεραμεικού στο Γκάζι.

Ο περίπατος αυτός είναι η σπονδυλική στήλη της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων και ενοποιεί τους 6 πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της πόλης: Ολυμπιείο, Ακρόπολη, Λόφο Φιλοπάππου, Αρχαία και Ρωμαϊκή Αγορά, Κεραμεικό.

Το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ακόμα ότι προωθεί την πεζοδρόμηση της οδού Θεάτρου που καταλήγει στην ομώνυμη «αμαρτωλή» πλατεία καθώς και την πεζοδρόμηση της οδού Διπλάρη. Παράλληλα θα προωθήσει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την ανάπλαση της πλατείας Θεάτρου μέσω της μετατροπής  οδών που καταλήγουν σε αυτήν σε έναν πεζοδρομημένο χώρο με αυξημένες επιφάνειες πρασίνου και βιοκλιματική προσέγγιση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50