search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:22
MENU CLOSE

Πρωτάθλημα για δύο!

02.09.2013 07:14
Πίσω στο λιμάνι ο Μήτρογλου - Media

Ένας σαρωτικός Ολυμπιακός κι ένας πειστικός ΠΑΟΚ φιλοδώρησαν με 9 γκολ (!) συνολικά Λεβαδειακό και Πανιώνιο αντίστοιχα κι επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις που αναφέρουν πως θα είναι οι δύο βασικότεροι διεκδικητές για τον φετινό τίτλο της Σούπερ Λιγκ.

Ένας σαρωτικός Ολυμπιακός κι ένας πειστικός ΠΑΟΚ φιλοδώρησαν με 9 γκολ (!) συνολικά Λεβαδειακό και Πανιώνιο αντίστοιχα κι επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις που αναφέρουν πως θα είναι οι δύο βασικότεροι διεκδικητές για τον φετινό τίτλο της Σούπερ Λιγκ. Την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχαν Αστέρας Τρίπολης και Πανθρακικός.
 
Αναλυτικά οι αγώνες της Κυριακής:
 
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-5
Με τον Κώστα Μήτρογλου να μπαίνει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και να πετυχαίνει χατ τρικ σε  λιγότερο από μισή ώρα παιχνιδιού, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 5-0 εκτός έδρας του Λεβαδειακού για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ.
Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο έκαναν το 3Χ3, έχουν το απόλυτο και έδειξαν ότι… γκαζώνουν πρόωρα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Δεύτερο γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού για τον Σαβιόλα, ενώ το πρώτο του τέρμα πέτυχε ο Βλάντιμιρ Βάις.
Στον αντίποδα, οι Βοιωτοί είχαν παθητικό ρόλο σε όλο το παιχνίδι και δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου αγώνα.
Μόλις στο 5ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν ωραία, ο Σαβιόλα βρήκε τον Κάμπελ που σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 15ο λεπτό ο Κάμπελ βρήκε με «τακουνάκι» τον Μπονγκ και ο Καμερουνέζος πέρασε στον Σαβιόλα, που ανατράπηκε από τον Λαμπρόπουλο. Το πέναλτι που καταλογίστηκε εκτέλεσε ο ίδιος ο Αργεντινός άσος, κάνοντας το 0-1.
Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν πάντως τον έλεγχο της αναμέτρησης και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να απειλήσουν. Μοναδική ευκαιρία ως τη λήξη του ημιχρόνου ήταν ένα άστοχο πλασέ του Σαβιόλα στο 42ο λεπτό.
Οι παίκτες του Μίτσελ ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, για να φτάσουν σε ακόμη ένα γκολ που θα τους έκανε να νιώσουν ασφαλείς. Η ανωτερότητα των πρωταθλητών επιβραβεύθηκε στο 70ο λεπτό, με τον Μήτρογλου, που πέντε λεπτά νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Ολαϊτάν, να σκοράρει με κεφαλιά το 0-2, από φάουλ του Φουστέρ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε σπάνια ευκαιρία, όταν στη σέντρα του Μπονγκ, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά, ο Πρζιρόβσκι απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Σαβιόλα απέτυχε να σκοράρει με γυριστό σουτ.
Τελικά, το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων και πρώτο του Βάις στο ελληνικό πρωτάθλημα σημειώθηκε στο 85ο λεπτό, από ωραία ενέργεια και πάσα του Ιμπαγάσα προς τον σκόρερ. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με ένα απίστευτο χατ τρικ του Μήτρογλου που σκόραρε άλλες δύο φορές από ισάριθμες ασίστ του Φουστέρ, στο 90΄ και στις καθυστερήσεις).


 
Λεβαδειακός (Λεμονής): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Μανόλο, Μαχαίρας, Λαμπρόπουλος (52’ Πετράτσι), Μάρτινς, Ορτέγκα (46’ Γιάντσης), Βασιλείου (77’ Μπούστο), Κονέ

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρο, Σαλίνο, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (58’ Βάις), Φουστέρ, Ολαϊτάν (65’ Μήτρογλου), Σαβιόλα (73’ Ιμπαγάσα)
 
 
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-1
Μετά από καλή εμφάνιση και με… μαέστρο τον Σλοβάκο Στοχ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα τον Πανιώνιο με 4-1 και δήλωσε «παρών» στην μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Τα γκολ σημείωσαν οι Σαλπιγγίδης (31΄), Στοχ (54΄, 85΄ πέναλτι),  Κίτσιου (76΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε επίσης με πέναλτι ο Αραβίδης, στο 81ο λεπτό.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν σαφώς ανώτερη, επέβαλε γρήγορα το ρυθμό της και αφού αντιπαρήλθε χωρίς απώλειες δύο φάουλ του Μενδρινού που παραλίγο να αιφνιδιάσουν τον Χακόμπο, άνοιξαν το σκορ στο 31΄: από σέντρα του Λούκας ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Σαλπιγγίδης έσπρωξε απλώς την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 54΄ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε με ένα από τα γνωστά, πολύ δυνατά σουτ του Στοχ εκτός περιοχής, ενώ στο 76΄ ο Κίτσιου πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τα «ασπρόμαυρα» μετά από γύρισμα του Σλοβάκου.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης μείωσε με πέναλτι του Αραβίδη στο 81΄, παράβαση που ο διαιτητής καταλόγισε για χέρι του Σαλπιγγίδη, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Στοχ έκανε το 4-1 με τον ίδιο τρόπο, σε μαρκάρισμα του Κούρντι πάνω στον ίδιο, δίνοντας εύρος στη νίκη της ομάδας του με εκτέλεση αλά… Πανένκα.


 
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσουράνης, Κίτσιου (89’ Κωνσταντινίδης), Κάτσε, Τζιόλης, Στοχ, Λούκας, Αθανασιάδης (79’ Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (87’ Βούκιτς)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παντέλης): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Παντίδος, Λαμπρόπουλος, Κούρντι, Μητρόπουλος (84’ Ριβέρο), Καλτσάς (72’ Λάζνικ), Κολοβός, Μενδρινός, Ντούνης (58’ Καμπάνταης), Αραβίδης
 

Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 2-0
Την πρώτη νίκη του στη φετινή Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε στην Τρίπολη ο Αστέρας, που με αυτογκόλ του Δεληζήση στο 51ο λεπτό και τέρμα του Μπαράλες στο 90΄ επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.
Ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τους Αρκάδες να κάνουν «σεφτέ» στο φετινό πρωτάθλημα και να ανεβαίνουν στη βαθμολογία. Σε… κακό φεγγάρι ήταν η «ελαφρά ταξιαρχία».


 
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας, Γκοϊάν, Κοντοές, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (86’ Γκρατσίνι), Μπακασέτας (46’ Καράσκο), Μπαράλες

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Άλβαρεζ, Κόρμπος (84’ Μπλάζεκ), Πετρόπουλος, Τσιλιγκίρης (76’ Μίνγκας), Γκουέλα, Καμαρά (54’ Έγκον)
 

Πανθρακικός-Παναιτωλικός 2-1
Πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος σημείωσε ο Πανθρακικός επί του Παναιτωλικού με 2-1 στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα, με γκολ των Τζάνη (13΄) και Ιγκόρ (45΄+). Για την ομάδα του Αγρινίου είχε ισοφαρίσει ο Θεοδωρίδης στο 32ο λεπτό.
Η… μέρα με τη νύχτα συγκριτικά με την εμφάνισή τους απέναντι στον ΠΑΟΚ οι Αγρινιώτες, που δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν εστίες κινδύνου μπροστά στην αντίπαλη εστία και ειδικά με τη συμπεριφορά τους τα τελευταία λεπτά έδειξαν συμβιβασμένοι με την ήττα.


 
Πανθρακικός (Μάντζιος): Κουτσόπουλος (44’ Σέρεμετ), Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Ρομέου, Ζος, Κάσες (84’ Ζεκίνια), Τζάνης (65’ Χρήστου), Ιγκόρ

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Μελισσάς, Κούσας, Μπακάκης, Μπελόν (77’ Μύγας), Ζούνιορ (65’ Καλογέρης), Ιωάννου (55’ Σφακιανάκης), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς
 
Εδώ μπορείτε να δείτε τι συνέβη στις αναμετρήσεις του Σαββάτου. Σήμερα ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική με τις αναμετρήσεις Ατρόμητος-Άρης (19:15) και ΟΦΗ-Πλατανιάς (21:30).
 
Βαθμολογία (3η αγωνιστική):
1. Ολυμπιακός 9 (8-1)
2. ΠΑΟΚ 6 (7-3)
3. Καλλονή 6 (3-1)
4. Αστέρας Τρίπολης 5 (6-4)
5. Βέροια 5 (5-3)
6. Εργοτέλης 5 (4-2)
7. ΠΑΣ Γιάννινα 4 (5-4)
8. Πανιώνιος 4 (4-4)
9. Πανθρακικός 4 (4-4)
10. Παναθηναϊκός 4 (3-4)
11. SKODA Ξάνθη 4 (1-3)
12. Παναιτωλικός 3 (3-4)
13. Απόλλων Σμ. 3 (2-5)
14. Πλατανιάς 2 (3-3)
15. Ατρόμητος 1 (3-4)
16. Λεβαδειακός 1 (2-9)
17. ΟΦΗ 1 (0-2)
18. Άρης 0 (1-4)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:22