search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:02
MENU CLOSE

Οι Σειρήνες της Αλεξάνδρειας

05.09.2013 21:00
Οι Σειρήνες της Αλεξάνδρειας - Media

Ο Αντουάν, ένας νέος αστυνομικός ρεπόρτερ, ο οποίος αγωνίζεται στους δρόμους των Βρυξελλών να βγάλει το ψωμί του πουλώντας με το κομμάτι την παραβατικότητα στην εφημερίδα που συνεργάζεται

Francois Weerts
Μετάφραση:
Αριάδνη Μοσχονά
Εκδόσεις: Πόλις

Ο Αντουάν, ένας νέος αστυνομικός ρεπόρτερ, ο οποίος αγωνίζεται στους δρόμους των Βρυξελλών να βγάλει το ψωμί του πουλώντας με το κομμάτι την παραβατικότητα στην εφημερίδα που συνεργάζεται, βρίσκεται κληρονόμος ενός μπαρ κάπου στο κέντρο της πόλης, το οποίο εκτελεί ταυτόχρονα και… χρέη οίκου ανοχής.
Ωστόσο, δεν είναι αυτό που κάνει τον Αντουάν να μπλέξει στα δίχτυα μιας νεοναζιστικής οργάνωσης αλλά και του κοινού ποινικού εγκλήματος. Μαζί με το μπαρ, ο παππούς του Αντουάν κληροδότησε στον εγγονό του και το βρόμικο παρελθόν του στα χρόνια της Κατοχής. Ένα παρελθόν που έρχεται να στοιχειώσει επικίνδυνα το παρόν μέσα από κάποια έγγραφα που υποτίθεται βρίσκονται παραχωμένα στο μπαρ – μπορντέλο.
Έτσι, μέσα από μια καταιγιστική ευρωπαϊκή δράση που μας ξεναγεί στον θαυμαστό υπόκοσμο της βελγικής πρωτεύουσας αλλά και σε ιστορίες των δρόμων της πόλης, ο συγγραφέας «ξεγεννά» στον παρόντα χρόνο πρόσωπα, καταστάσεις, γεγονότα μιας άλλης εποχής που, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ανήκουν στη λήθη, επηρεάζουν τις τρέχουσες εξελίξεις και τις ζωές των πρωταγωνιστών της ιστορίας.
Έχοντας δοσοληψίες με τους δωσίλογους στη διάρκεια της Κατοχής, ο παππούς του Αντουάν διαχειρίστηκε τις ζωές και τις περιουσίες των δύστυχων Εβραίων. Ξεχασμένα έγγραφα αποδεικνύουν τη σχέση με αυτή τη βρόμικη ιστορία ενός ναζί που βρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο τη δεκαετία του ’80. Το δίχως άλλο, πρέπει να επαινεθεί η υπέροχη μετάφραση της Αριάδνης Μοσχονά, που αποδίδει εξαιρετικά ένα κείμενο αυξημένων γλωσσικών απαιτήσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:02