search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:13
MENU CLOSE

Επιστολή της ΟΛΜΕ προς γονείς και μαθητές

09.09.2013 14:46
Επιστολή της ΟΛΜΕ προς γονείς και μαθητές - Media

Δύο επιστολές, μία προς τους γονείς και μία προς τους μαθητές εξέδωσε η ΟΛΜΕ, εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Δύο επιστολές, μία προς τους γονείς και μία προς τους μαθητές εξέδωσε η ΟΛΜΕ, εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Απευθυνόμενη προς τους μαθητές, η Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων:
 
«Μετά από τούτο τον Σεπτέμβρη τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, αποφασίσαμε να ξεσηκωθούμε σε έναν απεργιακό αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, της ζωής της δικιάς μας και της δικιάς σου.
 
»Απέναντί μας έχουμε τα στελέχη των υπουργείων, τους καλοπληρωμένους μάνατζερ, τα δελτία ειδήσεων, που δεν έχουν σταματήσει να επαναλαμβάνουν ότι είναι ο δικός μας ο αγώνας που θα βλάψει το Σχολείο και όχι η δική τους βάρβαρη πολιτική. Αυτοί οι άνθρωποι, ζώντας χρόνια τώρα στα σαλόνια της εξουσίας, δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τις ανάγκες σου, τις αγωνίες σου, τα όνειρά σου. Αυτοί οι άνθρωποι του συστήματος ξέρουν μόνο να κάνουν λογιστικούς λογαριασμούς, και σ’ αυτούς τους λογαριασμούς βρήκαν ότι το Δημόσιο Σχολείο περισσεύει».
 
Ακολούθως γίνεται αναφορά στα μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση το καλοκαίρι, τα οποία αφορούν συγχωνεύσεις/ καταργήσεις σχολείων και ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, στην κατεύθυνση ενίσχυσης των ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων, καθώς και στη «μετατροπή του σχολείου σε ένα εξεταστικό κάτεργο».
 
«Ξεκινάμε αυτή τη χρονιά λιγότεροι: με κλεισμένα σχολεία στην τεχνική και τη γενική εκπαίδευση, με πάνω από δέκα χιλιάδες συναδέλφους μας που τους έκοψαν το δρόμο για το σχολείο», συνεχίζει η επιστολή, και προσθέτει:
 
«Είναι κοινά τα προβλήματά μας. Όχι μόνο για μας και για σένα που ζούμε, δημιουργούμε, αγωνιούμε και ονειρευόμαστε στον ίδιο χώρο αλλά για ολόκληρη την κοινωνία. Μια κοινωνία που δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί μουδιασμένη το ένα χτύπημα να ακολουθεί το άλλο. Γι’ αυτό εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, αποφασίσαμε να ξεσηκωθούμε σ’ αυτόν τον αποφασιστικό αγώνα, που θα σπάσει τη σαπίλα του ‘’δε γίνεται τίποτα’’. Σ’ αυτόν τον αγώνα θέλουμε δίπλα μας όλους τους εργαζόμενους. Θέλουμε τους γονείς σου, μα χρειαζόμαστε κι εσένα».
 
 «Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει!», καταλήγει η επιστολή.
 
Στην επιστολή προς τους γονείς η ΟΛΜΕ τονίζει ότι δεν γίνεται να λειτουργήσουν σχολεία με 16.000 λιγότερους καθηγητές, σε υπερπλήρη τμήματα, με τεράστιες ελλείψεις καθηγητών, ιδίως στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η μείωση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων αγγίζει το 60%.
                 
Ακολούθως γίνεται αναφορά στα «αποσπασματικά και κατακερματισμένα» γνωστικά αντικείμενα, αλλά και στον «εξεταστικό μαραθώνιο» που εισάγουν οι εξετάσεις τύπου πανελληνίων και στις τρεις τάξεις του Γενικού Λυκείου.
 
«Μπορούν να λειτουργήσουν σχολεία που μετατρέπουν τα οράματα και τις προσδοκίες των μαθητών για επαγγελματική εκπαίδευση, σε απλήρωτη, ανασφάλιστη εργασία μέσω της μαθητείας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες;
 
»Θα αποδεχτούμε για τα παιδιά μας τη θέση ενός μισοκαταρτισμένου εργάτη σε μια ειδικότητα που θα υπάρχει όσο εξασφαλίζει κέρδη στους εργοδότες και θα καταργείται όταν ο εργοδότης αυτός βρει αλλού, σε άλλο τόπο και κλάδο δυνατότητες για να αυξάνει τα κέρδη του;

»Μπορούν να λειτουργήσουν και να παράγουν ποιοτικό έργο οι εκπαιδευτικοί σε σχολεία που λειτουργούν με την απειλή του ελεγκτή της δημόσιας διοίκησης, την απειλή των κακόβουλων καταγγελιών που οδηγούν σε βαριές πειθαρχικές ποινές και αργία όσους δε συμμορφώνονται με τις επιλογές τους;
 
»Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους εμείς οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους μαθητές και τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους, θέλουμε να ‘’ανοίξουμε τα σχολεία’’ στην ουσιαστική μόρφωση για όλους τους μαθητές, χωρίς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς, στη σταθερή, μόνιμη αξιοπρεπή εργασία για εκπαιδευτικούς, για μαθητές – αυριανούς εργαζόμενους και για τους γονείς τους – τωρινούς εργαζόμενους κι ανέργους.
 
»Αντιστεκόμαστε στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Με μαζικούς ενωτικούς αγώνες μπορούμε και θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική», καταλήγει η επιστολή της ΟΛΜΕ.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:13