search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:00
MENU CLOSE

Ο χρυσαυγίτης καταδρομέας

25.09.2013 07:13
Ο χρυσαυγίτης καταδρομέας - Media

Η στενή σχέση της νεοναζιστικής οργάνωσης με τον ελληνικό στρατό αποδείχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον Βόλο.

Η στενή σχέση της νεοναζιστικής οργάνωσης με τον ελληνικό στρατό αποδείχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον Βόλο. Όταν, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία νεαρά μέλη της Χρυσής Αυγής, βρέθηκαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ που σκόπευαν να πετάξουν σε αυτοσχέδιο τζαμί στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Την αποκλειστική ευθύνη για την κατασκευή των εμπρηστικών μηχανισμών και τον σχεδιασμό της επίθεσης ανέλαβε ο 22χρονος έφεδρος καταδρομέας του στρατού Ζ.Μ., ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται ως ο αρχηγός της ομάδας.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δεν έκρυψε το μίσος του «για τους αλλόθρησκους»: «Τις βόμβες αυτές τις έφτιαξα με σκοπό να τις πετάξω σ’ ένα τζαμί το οποίο είχα ακούσει ότι υπάρχει στην οδό Αδμήτου στη Ν. Ιωνία και προσεύχονται εκεί μουσουλμάνοι (…)». Σε ερώτηση των αστυνομικών σχετικά με τον λόγο που τον ώθησε να επιτεθεί στον αυτοσχέδιο ναό λατρείας, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Γιατί δεν μου αρέσει η ιδέα να ζουν μουσουλμάνοι στον Βόλο».
Οι δύο εκ των τριών συλληφθέντων παραδέχθηκαν πως είχαν ενταχθεί στη νεοναζιστική οργάνωση με αντάλλαγμα την εύρεση εργασίας.

Μέσω της Χρυσής Αυγής έκαναν τελικά 5-6 μεροκάματα σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και θεώρησαν σημαντικό το γεγονός ότι ενώ είχαν χτυπήσει πολλές πόρτες για να βρουν εργασία, μόνο η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε αυτό που είχε εξαγγείλει.

Αρνήθηκαν κατηγορηματικά πως η Οργάνωση τους παρότρυνε να οργανώσουν την εμπρηστική επίθεση στο τζαμί, αλλά παραδέχθηκαν πως το μεταξύ τους ραντεβού εκείνο το απόγευμα κλείστηκε έξω από τα γραφεία της οργάνωσης.

«Χθες το απόγευμα (14.11), γύρω στις 7.00 μ.μ., βρισκόμουν μαζί με τον γνωστό του Μ.Ζ. και τη γυναίκα του, την οποία γνωρίζω απλά, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Τότε τηλεφώνησα στον φίλο μου Κ.Μ., ο οποίος μένει στη Νεάπολη Λάρισας, και τον ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να έρθει στον Βόλο. Με τον Μ. και τον Ζ. επισκεπτόμασταν μερικές φορές τα γραφεία της Χρυσής Αυγής του Βόλου και γι’ αυτό δώσαμε ραντεβού να βρεθούμε εκεί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς ένας από τους συλληφθέντες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:00