search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:00
MENU CLOSE

Angry Greeks: Ρίξε κι εσύ ένα πτυχίο στα κεφάλια των πολιτικών, μπορείς!

30.09.2013 09:47
Angry Greeks: Ρίξε κι εσύ ένα πτυχίο στα κεφάλια των πολιτικών, μπορείς! - Media

Το παιχνίδι «Angry Birds» το γνωρίζουν μικροί και μεγάλοι καθώς είναι αρκετά διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Πόσοι όμως γνωρίζουν το παιχνίδι «Angry Greeks»;

Το παιχνίδι «Angry Birds» το γνωρίζουν μικροί και μεγάλοι καθώς είναι αρκετά διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Πόσοι όμως γνωρίζουν το παιχνίδι «Angry Greeks»;

Η ανεργία που πλήττει τους νέους έδωσε το έναυσμα σε μια ομάδα Ελλήνων να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι στα πρότυπα του «Angry Birds» όπου ο παίκτης δεν εκτοξεύει πουλιά αλλά… πτυχία μέσω ενός κανονιού που έχει αντικαταστήσει τη γνωστή σφεντόνα των «Angry Birds».

Ο στόχος του παίκτη δεν είναι άλλος από το να χτυπήσει με τα εκτοξευόμενα πτυχία τα κεφάλια γνωστών πολιτικών που μετακινούνται διαρκώς λέγοντας «ΘΑ..ΘΑ..ΘΑ» ώστε να καταφέρει να κάνει ένα… success story (δηλαδή να περάσει επίπεδο). Σε περίπτωση που δεν πετύχει τον πολιτικό αλλά τα αρχαία μνημεία χάνει ζωή.

Όπως αναφέρεται από τη δημιουργική ομάδα, στην εισαγωγή του παιχνιδιού, πρόκειται για ένα σατιρικό παιχνίδι που εκφράζει την απόγνωση και την απελπισία εκατομμυρίων ανέργων στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Οι άνεργοι εκτοξεύουν τα πολύτιμα αλλά δυστυχώς άχρηστα πτυχία με στόχο τους Έλληνες πολιτικούς.

Αρχαία Ελληνικά μνημεία βρίσκονται ταξινομημένα στο χώρο και αντιπροσωπεύουν την πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά που πρέπει να διαφυλαχθεί. Όσοι θέλουν να παίξουν το εν λόγω παιχνίδι δεν έχουν παρά να επισκεφτούν τον δικτυακό τόπο http://minigameclips.com/?p=1144 ή εναλλακτικά http://jaz.gr/.

Βέβαια το παιχνίδι αποτελεί τη σατιρική πλευρά του φαινομένου της ανεργίας καθώς η πραγματικότητα αποδεικνύεται σκληρή για όσους νέους πτυχιούχους τη βιώνουν καθημερινά αναζητώντας απεγνωσμένα μια θέση εργασίας.

Το σίγουρο είναι πως όλοι θα θέλαμε να εκσφεδονίσουμε τα πτυχία μας στα κεφάλια των πολιτικών. Πλέον έστω και μέσω ενός σατιρικού παιχνιδιού, έχουμε αυτή την ευκαιρία…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50