search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:59
MENU CLOSE

Θρίαμβος με Μητρο-γκολ και… Άγιο Ρομπέρτο

03.10.2013 06:14
Θρίαμβος με Μητρο-γκολ και… Άγιο Ρομπέρτο - Media

Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο τη νίκη και την πήρε. Οι «ερυθρόλευκοι» με χατ-τρικ του εκπληκτικού Κώστα Μήτρογλου και με συγκλονιστικό τον τερματοφύλακα Ρομπέρτο, πήραν σημαντική νίκη στο Βέλγιο επί της Άντερλεχτ με 3-0

Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο τη νίκη και την πήρε. Οι «ερυθρόλευκοι» με χατ-τρικ του εκπληκτικού Κώστα Μήτρογλου και με συγκλονιστικό τον τερματοφύλακα Ρομπέρτο, πήραν σημαντική νίκη στο Βέλγιο επί της Άντερλεχτ με 3-0 και πλέον κοιτάζουν με άλλο μάτι την υπόθεση πρόκριση στον 3ο όμιλο του Champions League.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 17' μετά από ασίστ του Σαβιόλα, ο επίσης εκπληκτικός Ρομπέρτο απέκρουσε πέναλτι στο 25' διατηρώντας το 0-1 και ο… Μητρογκόλ συνέχισε το προσωπικό του σόου στο 56' και στο 72', οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην πέμπτη εκτός έδρας νίκη του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, και ας βρέθηκαν με τη λήξη του σε θέση οδηγού. Η Αντερλεχτ έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες αρχικά με τον Πρατ στο 11΄ που πλάσαρε άουτ και στην συνέχεια στο 15΄ όταν η μπάλα κατέληξε στον Νάουτινγκ μετά από έξοδο του Ρομπέρτο, αλλά ο παίκτης της βελγικής ομάδας έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 17΄ όμως ο Ολυμπιακός στην μοναδική του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να σκοράρει όταν ο Σαβιόλα κέρδισε την μπάλα εκτός περιοχής και στην συνέχεια έδωσε την ασίστ στον Μήτρογλου που δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν πτοήθηκαν, παρά το τέρμα που δέχτηκαν, και συνέχισαν να πιέζουν καταφέρνοντας να κερδίσουν πέναλτι στο 25΄ όταν ο Σάμαρης, σε ένα κόρνερ τράβηξε την φανέλα του Κλιέσταν και ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μίτροβιτς, αλλά ο Ρομπέρτο έπεσε στην σωστή γωνία και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Ο αγώνας συνέχισε μέχρι το τέλος του ημίχρονου να είναι ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με την Αντέρλεχτ να χάνει στο 48΄ άλλη μία τεράστια ευκαιρία όταν μετά από κακή συνεννόηση του Ολαιτάν με τον Βάις ο Ζιλέ βρέθηκε μόνος του απέναντι στο Ρομπέρτο, αλλά η πάσα που επιχείρησε δεν πέρασε.

Στο 53΄ ο Ρομπέρτο έκανε άλλη μία εκπληκτική απόκρουση στο κοντινό τετ α τετ του Μίτροβιτς. Και στο 56΄ ο Μήτρογλου, μετά από μακρινή κεφάλια γέμισμα του Εντιγκά, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Καμίνσκι και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Η Άντερλεχτ ήταν φανερά σοκαρισμένη από την εξέλιξη του αγώνα, αλλά συνέχισε να πιέζει για ένα γκολ. Ωστόσο, στο 72΄ ο Μήτρογλου «σφράγισε» την νίκη για τους «ερυθρόλευκους» πετυχαίνοντας με ένα πανέμορφο σουτ το τρίτο τέρμα της ομάδας του, «καρφώνοντας» την μπάλα στο παραθυράκι του Καμίνσκι.

Αντερλεχτ (Γιον Φαν ντεν Μπρομ): Καμίνσκι, Ν΄Σακαλά, Νάουτινγκ, Κουγιατέ, Πρετ (74΄ Ατσεαμπόνγκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Τιέλεμανς, Σουάρες, Μπρούνο, Μίτροβιτς.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Εντιγκά, Σάμαρης, Ολαϊτάν (57΄ Φουστέρ), Βάις, Σαβιόλα (66΄ Ντομίνγκες), (77΄ Χολέμπας), Μήτρογλου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Παρί Σ.Ζ  6 (7-1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  3 (4-4)
Μπενφίκα  3 (2-3)
Άντερλεχτ 0 (0-5)

 
Μήτρογλου: «Σήμερα εγώ, αύριο άλλος»

Ο Κώστας Μήτρογλου υπήρξε ο «δήμιος» της Άντερλεχτ με τα τρία γκολ που σημείωσε εις βάρος της στο «Κονστάντ Βαντεν Στοκ», ενώ έγινε ο πρώτος Έλληνας επιθετικός που επιτυγχάνει χατ-τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην ιστορία του Ολυμπιακού πάντως, είναι δεύτερος, καθώς είχε προηγηθεί ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είχε σκοράρει τρεις φορές εναντίον της Μπάγερ Λεβερκούζεν, στο εκπληκτικό 6-2 της Ριζούπολης την περίοδο 2002-2003. 

Ο Έλληνας διεθνής φορ υπογράμμισε πάντως ότι η επιτυχία του οφείλεται στη συνολική δουλειά που έγινε, αφού στο πρώτο γκολ δέχθηκε την ασίστ του Σαβιόλα, στο δεύτερο την κεφαλιά-πάσα του Εντιγκά και στο τρίτο τη μεταβίβαση του Φουστέρ.

«Θέλαμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη και είναι σημαντικό που την πήραμε. Παίξαμε καλά, όπως και ο αντίπαλος, σε ένα παιχνίδι που έγιναν πολλές φάσεις. Εμείς όμως βάλαμε τα γκολ και πήραμε τη νίκη», είπε. 

«Σήμερα έβαλα τα γκολ εγώ, κάποια στιγμή μπορεί να τα βάλει άλλος παίκτης. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βάζουμε γκολ και να νικάει ο Ολυμπιακός. Τώρα κοιτάμε την Μπενφίκα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία»

Στους φίλους του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν ως τις Βρυξέλλες για να υποστηρίξουν την ομάδα τους αφιέρωσε τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άντερλεχτ ο δημιουργός του πρώτου «ερυθρόλευκου» γκολ, Χαβιέρ Σαβιόλα.

«Είμαι χαρούμενος γιατί και οι φίλοι της ομάδας είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Τους ευχαριστούμε γιατί δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να μας υποστηρίζουν. Ίσως σε αυτούς πρέπει να αφιερώσουμε τη νίκη. Όπου χρειάστηκε ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν σκοράροντας σε σωστά σημεία. Ελπίζουμε αυτή νίκη να μας βοηθήσει στη συνέχεια», δήλωσε ο Αργεντινός σταρ των «ερυθρόλευκων».

Ο Ρομπέρτο, που έστησε… τείχος μπροστά από την εστία του, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε εκτός έδρας και χαίρομαι που πήγα κι εγώ καλά. Κυρίως όμως είμαι ικανοποιημένος που πήραμε αυτό που θέλαμε από το ματς. Δεν ήξερα πως είναι μία από τις πιο μεγάλες μας νίκες στην Ευρώπη. Παίζει ρόλο και το σκορ σε αυτή τη διοργάνωση. Θα θυμόμαστε το σημερινό ματς, θα αποτελέσει τον οδηγό μας και θα το έχουμε στο μυαλό μας για τη συνέχεια, με την Μπενφίκα».

Ο Γιάννης Μανιάτης, από την πλευρά του, παραδέχθηκε ότι «δεν παίξαμε πολύ καλά σήμερα. Το κάναμε με την Παρί και είδατε τι έγινε. Στόχος μας είναι να πάμε στους “16” και αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα το πετύχουμε. Νομίζω ότι καθοριστικό ρόλο για τη νίκη έπαιξε η απόκρουση του Ρομπέρτο στο πέναλτι. Ήταν συγκλονιστικός ο τερματοφύλακάς μας σήμερα και τον ευχαριστούμε. Η Μπενφίκα έχει δύσκολη έδρα και είναι πολύ καλή ομάδα. Έχουμε τη δυνατότητα όμως να πάρουμε κι εκεί ένα καλό αποτέλεσμα που θα μας δώσει ελπίδες για πρόκριση».

Έξτρα πριμ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Το επιβλητικό 3-0 στην έδρα της Άντερλεχτ έκανε χαρούμενους και ευτυχείς τους απανταχού φίλους του Ολυμπιακού, μεταξύ αυτών και τον πρόεδρο της πειραϊκής ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μετά το πέρας της αναμέτρησης των Βρυξελλών το «αφεντικό» των πρωταθλητών Ελλάδας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους επικεφαλής της «ερυθρόλευκης» αποστολής προκειμένου να διαβιβαστούν τα συγχαρητήριά του σε ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μαρινάκης γνωστοποίησε ότι θα ανταμείψει την προσπάθεια των παικτών, που απέφερε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, με ένα σεβαστό έξτρα πριμ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50