search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:12
MENU CLOSE

Λαβωμένη, αλλά ζει

03.10.2013 21:00
oldphotosmat1380816850.jpg

Eλεύθεροι, αλλά όχι αθώοι, οι τρεις πρωτοκλασάτοι χρυσαυγίτες.

Πριν από λίγες ημέρες, όταν άρχισε ο γύρος των συλλήψεων των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, ένας ανώτερος δικαστικός, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση, υποστήριξε: «Η δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά εφαρμόζει το γράμμα του νόμου». Ακριβώς αυτό εφάρμοσαν την Τετάρτη το πρωί οι δυο ανακριτές και ο εισαγγελέας, οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος.

Ελεύθεροι, όχι αθώοι! Αυτό θα το κρίνει η έδρα του δικαστηρίου όταν έρθει η ώρα της ακροαματικής διαδικασίας.

Προφανώς το κατηγορητήριο εις βάρος των τριών βουλευτών της Χ.Α. δεν συνοδευόταν από τόσο ισχυρά στοιχεία ώστε να κριθούν ύποπτοι φυγής και να οδηγηθούν στη φυλακή. Με εξαίρεση τον Λαγό, ο οποίος κατηγορείται για συνολικά 13 κακουργήματα και κρίθηκε προφυλακιστέος, κανένας από τους τρεις δεν είχε εμφανή εμπλοκή στην εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης. Διότι άλλο πράγμα οι ενδείξεις και άλλο οι αποδείξεις.

Αυτές λοιπόν τις αποδείξεις, που θα στοιχειοθετούν την ογκώδη δικογραφία, καλούνται να βρουν τους επόμενους μήνες οι διωκτικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

• Να στοιχειοθετήσουν δηλαδή με συγκεκριμένα στοιχεία την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου,

• Nα βρουν τις υπόγειες διαδρομές του μαύρου χρήματος όσα συμφέροντα και αν χρειαστεί να πλήξουν,
u να ξετρυπώσουν το περιβόητο οπλοστάσιο της οργάνωσης,

• nα βρουν και να «ξηλώσουν» τους επίορκους ένστολους και δημόσιους λειτουργούς που καλύπτουν τα «έργα και ημέρες» της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Τότε – και μόνο τότε – η επικοινωνιακή ανάσα του «φύρερ» και των πραιτωριανών του θα αποδειχθεί πρόσκαιρη.

Οπερέτα

Η δυσαρέσκεια του Μαξίμου για την απόφαση των ανακριτικών αρχών και οι θεωρίες συνωμοσίας περί διεφθαρμένων δικαστικών, όλη αυτή η αποτυχημένη πολιτική και επικοινωνιακή οπερέτα που έστησε το Μαξίμου θέτοντας θορυβωδώς το δίλημμα «δημοκρατία ή φασισμός» για να εξυπηρετήσει πρόσκαιρες ανάγκες του, δεν βοηθούν πουθενά. Αντίθετα υποβαθμίζουν την πραγματική εικόνα της ναζιστικής οργάνωσης.

Το πλήγμα στη Χρυσή Αυγή μπορεί να μην ήταν θανατηφόρο, αλλά «λάβωσε» το θηρίο, που πλέον αιμορραγεί. Χρέος τώρα της συντεταγμένης πολιτείας και των θεσμών είναι να το αποτελειώσουν προτού προλάβει να αναρρώσει. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αποδείξεις, όχι με… ενδείξεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:12