search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:20
MENU CLOSE

Περικοπή εφάπαξ και συντάξεων επιβεβαίωσε ο Βρούτσης

22.10.2013 13:44
Περικοπή εφάπαξ και συντάξεων επιβεβαίωσε ο Βρούτσης - Media

Το νέο «μαχαίρι» στα εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κάνοντας λόγο για εφαρμογή των όσων έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή.

 
Το νέο «μαχαίρι» στα εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κάνοντας λόγο για εφαρμογή των όσων έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή.
 
Ο υπουργός, ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής είπε ότι δεν θα εφαρμοστεί το δύο τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενταχθούν στον ΟΑΕΕ σημερινοί ασφαλισμένοι του ΟΓΑ.
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γ. Βρούτση, ο νέος μαθηματικός τύπος που αποφασιστεί για τον υπολογισμό των εφάπαξ θα ισχύσει από 1/1/2014 και εκείνος για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων από 1/6/2014.

Ο υπουργός δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τα μέλη της Επιτροπής για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων και ανέφερε ότι «ο νόμος 3863/2010 είναι νόμος του κράτους. Θα εφαρμοστεί και δεν θα αλλάξει, διότι αποτελεί δομική αλλαγή». Διευκρίνισε δε, ότι στο υπουργείο συστήνεται επιτροπή τεχνοκρατών «προκειμένου να υποδεχθούμε το νέο σύστημα».
 
Μικρότερη χρηματοδότηση στα Ταμεία
 
Κατά την ενημέρωση των βουλευτών, ο κ. Βρούτσης υπενθύμισε ότι το ποσό που θα εισφέρει ο κρατικός προϋπολογισμός για τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι μειωμένος κατά 2,1 δισ. το 2014, σε σχέση με φέτος. 
 
ΟΑΕΕ
 
Ο υπουργός Εργασίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υλοποιηθεί το μέτρο για την επιβολή τέλους στο δύο τοις χιλίοις στο τζίρο των επιχειρήσεων, «θα ήταν ό,τι χειρότερο να εφαρμόσουμε κάτι τέτοιο τη στιγμή που θέλουμε να δημιουργήσουμε επενδυτικό κλίμα» είπε.
 
Αντιθέτως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενταχθούν τελικά στον ΟΑΕΕ ασφαλισμένοι που σήμερα είναι στον ΟΓΑ αξιοποιώντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν για περιοχές με λιγότερους από 2.000 κατοίκους. Ανέφερε όμως ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο η ασφαλιστική κλάση εκείνων που θα μεταφερθούν, θα είναι η ίδια με αυτή που πληρώνουν σήμερα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50