search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:15
MENU CLOSE

Δεν θα θιγούν τα όρια συνταξιοδότησης λέει ο Βρούτσης

27.10.2013 09:10
Δεν θα ζημιωθούν οι συνταξιούχοι λέει ο Βρούτσης - Media

Δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως ισχύουν σήμερα, ούτε για τις γυναίκες που δικαιούνται πρόωρη σύνταξη λόγων ανήλικων τέκνων, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως ισχύουν σήμερα, ούτε για τις γυναίκες που δικαιούνται πρόωρη σύνταξη λόγων ανήλικων τέκνων, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
 
Μιλώντας στο Mega, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι «δεν θίγουμε κανέναν, δεν αιφνιδιάζουμε», όσον αφορά τη φημολογία για τις νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.
 
Ο υπουργός ανέφερε ότι «η υφιστάμενη νομοθεσία θα κρατηθεί όπως είναι», συμπληρώνοντας ότι: «η χώρα έχει δεσμευθεί και έχει ψηφίσει κάποια πράγματα. Αυτά θα τηρηθούν απαρέγκλιτα». Τόνισε πάντως ότι δεν θα δοθεί παράταση για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων με την σχετική προθεσμία να λήγει στο τέλος του χρόνου.  
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, δεν πρόκειται να περικοπούν οι συντάξεις στα ευγενή ασφαλιστικά ταμεία, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του μη μισθολογικού κόστους στα επίπεδα του ΙΚΑ. «Η εξίσωση είναι δύσκολη, θα εξαντλήσω τις προσπάθειες να μη θιγούν οι συνταξιούχοι αυτής της ομάδας» είπε.
 
Ανέφερε επίσης ότι θα μειωθούν τα εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους, σημειώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει ακριβώς το ποσοστό της μείωσης και πρόσθεσε ότι εάν δεν «κάναμε την παρέμβαση δεν θα υπήρχαν πλέον εφάπαξ».
 
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει την Τρίτη στη Βουλή θα εξευρίσκει πόρους 500 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014. Τα 100 εκατομμύρια θα βρεθούν από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των εργοδοτών, που θα ισχύσει από 1/12/2013.
 
Ακόμη ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι θα γίνεται κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών σε όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές, με την εφαρμογή του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων ενώ προανήγγειλε, τέλος, ότι θα υπάρξει ηλεκτρονική διασταύρωση και των προνοιακών επιδομάτων που δίνουν οι δήμοι.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50