search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:49
MENU CLOSE

Βαλίτσες για Τέξας ετοιμάζει ο Τσίπρας

30.10.2013 08:22
Βαλίτσες για Τέξας ετοιμάζει ο Τσίπρας - Media

Στο Τέξας θα βρεθεί για λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την ερχόμενη Κυριακή. Όχι, δεν αποφάσισε να αποσυρθεί σε ράντσο και να γίνει καουμπόυ… 

Στο Τέξας θα βρεθεί για λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την ερχόμενη Κυριακή. Όχι, δεν αποφάσισε να αποσυρθεί σε ράντσο και να γίνει καουμπόυ. Η επίσκεψή του στην περιβόητη Πολιτεία των ΗΠΑ συνδέεται με τη συμμετοχή του σε διήμερη διάσκεψη της Σχολής Δημοσίων Σχέσεων Λίντον Τζόνσον (LBJ School of Public Affairs) του Πανεπιστημίου του Ωστιν στο Τέξας (4 και 5 Νοεμβρίου).
 
Η διήμερη διάσκεψη ή αλλιώς διημερίδα πραγματεύεται το φλέγον ζήτημα ή αλλιώς το εναγώνιο ερώτημα «Μπορεί να σωθεί η ευρωζώνη»; Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προσκεκλημένος του καθηγητή οικονομικών Τζέιμς Γκάλμπρειθ ο οποίος συνδιοργανώνει τη διάσκεψη με τον καθηγητή οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, επισκέπτη καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Τέξας.
 
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, κεντρικοί προσκεκλημένοι είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και νυν Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Υβ Λετέρμ, η συμπρόεδρος  των Ευρωπαίων Πράσινων Μόνικα Φρασσόνι και ο αρχηγός της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.
 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος από το πανεπιστήμιο στόχος της διοργάνωσης είναι η συνάντηση ευρωπαίων πολιτικών και ειδικών στη διαμόρφωση πολιτικών σε μια προσπάθεια να εξετάσουν τρόπους με βάση τους οποίους δεν θα κινδυνεύσει η ευρωζώνη.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του θα παρουσιάσει τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωζώνη. Στη διήμερη διάσκεψη μετέχουν επίσης, ο καθηγητής Στιούαρτ Χόλαντ, εκ των θεμελιωτών της ιδέας της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο γερμανός καθηγητής Χάινερ Φλάσμπεκ, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος του Όσκαρ Λαφοντέν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού Οικονομικών και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Χόρχε Μπράγκα Ντε Ματσέντο, οικονομολόγοι και δημοσιογράφοι αμερικανικών ΜΜΕ. Μεταξύ των ομιλητών στη συγκεκριμένη διημερίδα είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής οικονομικών Γιώργος Σταθάκης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:49