search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:30
MENU CLOSE

Μέτρα σοκ στη Βρετανία

24.05.2010 14:17
Μέτρα σοκ στη Βρετανία - Media

Θεραπεία… σοκ αναμένεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση συνασπισμού στην Βρετανία με στόχο τη μείωση του ελλείμματος της χώρας που έχει διαμορφωθεί στα 156 δισεκατομμύρια λίρες, κοντά στο 11% του ΑΕΠ.

Θεραπεία… σοκ αναμένεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση συνασπισμού στην Βρετανία με στόχο τη μείωση του ελλείμματος της χώρας που έχει διαμορφωθεί στα 156 δισεκατομμύρια λίρες, κοντά στο 11% του ΑΕΠ.

Τα μέτρα προβλέπουν μείωση των δαπανών των υπουργείων για συμβούλους, διαφημίσεις, ταξίδια, έξοδα συντήρησης κυβερνητικών κτιρίων και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά 3 δισεκατομμύρια λίρες. Οι μεγαλύτερες περικοπές θα γίνουν στο υπουργείο Επιχειρήσεων, του οποίου ο προϋπολογισμός για φέτος μειώνεται κατά 826 εκατομμύρια λίρες.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι «παγώνουν» οι προσλήψεις στη δημόσια διοίκηση, μέτρο που θα εξοικονομήσει 163 εκατομμύρια λίρες. Εξάλλου περικόπτεται κατά περισσότερο από 500 εκατομμύρια λίρες ο συνολικός προϋπολογισμός για τις ημικρατικές υπηρεσίες και οργανισμούς που υπάγονται σε διάφορα υπουργεία.

Εξάλλου, επιβεβαιώθηκε η μείωση των υπουργικών μισθών κατά 5% από φέτος και το «πάγωμά» τους για το υπόλοιπο της πενταετούς θητείας του κυβερνητικού συνασπισμού. Επίσης προβλέπεται η κατάργηση των υπουργικών αυτοκινήτων, καθώς τα μέλη της κυβέρνησης θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο και οδηγό μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Επίσης γίνεται σύσταση να αποφεύγονται τα εισιτήρια πρώτης θέσης στα τρένα από όλους τους λειτουργούς του δημοσίου. Ορισμένες από τις κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν την επιλογή να μεταφέρουν ορισμένες από τις περικοπές στις δαπάνες τους στο επόμενο οικονομικό έτος.

Καταργείται επίσης το πρόγραμμα αποταμίευσης για παιδιά το οποίο προέβλεπε οικονομική ενίσχυση και από το κράτος. Εκτιμάται ότι η κατάργηση του προγράμματος θα εξοικονομήσει 520 εκατομμύρια λίρες.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν τόνισε ότι κορυφαία προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη βρετανική οικονομία μέσω της άμεσης μείωσης του ελλείμματος. «Κληρονομήσαμε ένα οικονομικό χάλι», ανέφερε ο κ. Όσμπορν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:30