search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:48
MENU CLOSE

Στο ΣτΕ η διαθεσιμότητα των διοικητικών

04.11.2013 07:42
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί του ΕΜΠ - Media

Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητούνται σήμερα κεκλεισμένων των θυρών οι αιτήσεις αναστολής της διαθεσιμότητας, που κατέθεσαν τα πανεπιστήμια και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 
Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητούνται σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, οι αιτήσεις αναστολής της διαθεσιμότητας, που κατέθεσαν τα πανεπιστήμια και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με τις αιτήσεις τους αυτές ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Στη συζήτηση θα παραστούν και πρυτάνεις από διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας. Εισηγητής των υποθέσεων αυτών είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Νικόλαος Μαρκουλάκης.

Η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Σήμερα, υπογράφεται και η απόφαση για την υποχρεωτική αργία  των 268 υπαλλήλων οι οποίοι δεν απεγράφησαν εντός της προθεσμίας που είχε δώσει το υπουργείο Παιδείας στους διοικητικούς υπαλλήλους.
 
Αναμένεται, επίσης, να αποσταλούν στην τριμελή επιτροπή τα ονόματα των 1700 υπαλλήλων  που απεγράφησαν κανονικά. Την Παρασκευή με νέες γενικές συνελεύσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι των δύο σχολών θα αποφασίσουν για συνέχιση ή όχι της απεργίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50