search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:26
MENU CLOSE

Σουλτς: Απελπισμένοι όσοι ψηφίζουν νεοναζί

04.11.2013 12:26
Σουλτς: Απελπισμένοι όσοι ψηφίζουν νεοναζί - Media

«Η χώρα των ευκαιριών και όχι της κρίσης είναι η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες του Νότου», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας σε συνέδριο με θέμα «Ο Νότος για την Ανάπτυξη».

 
«Η χώρα των ευκαιριών και όχι της κρίσης είναι η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες του Νότου», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής σε συνέδριο με θέμα «Ο Νότος για την Ανάπτυξη».
 
Ο κ. Σουλτς στην ομιλίας του, ανέπτυξε τέσσερις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης:
 
1. Τη συζήτηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων.
2. Ένα πιστωτικό πρόγραμμα και μία επενδυτική στρατηγική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν μείζονα σημασία για την απασχόληση. Όπως σημείωσε ο κ. Σουλτς, οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση, γιατί η ΕΚΤ δανείζει με 0,5%, αλλά οι τράπεζες δεν τροφοδοτούν τις επιχειρήσεις και επιδίδονται σε κερδοσκοπία.
3. Η μεσογειακή συνεργασία με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.
4. Η ολοκλήρωση μίας βιώσιμης τραπεζικής ένωσης, ώστε να διασώζουν οι τράπεζες τις τράπεζες και να σπάσει ο ομφάλιος λώρος μεταξύ τραπεζικών και κρατικών δανείων.
 
Ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε και στις δολοφονίες των μελών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι πολιτικά δεν υπάρχει λόγος να δικαιολογήσει κανείς τέτοιες πράξεις. Ισχυρίστηκε όμως ότι οι άνθρωποι που στρέφουν την ψήφο τους προς τους νεοναζιστές είναι άνθρωποι απελπισμένοι.
 
Υποστήριξε δε ότι οι ιδέες των Φαράνγ και Λεπέν δεν λύνουν το πρόβλημα, γιατί τα ευρωπαϊκά έθνη δεν θα ήταν μόνα τους ισχυρότερα, αλλά θα αντιμετώπιζαν εντονότερο ανταγωνισμό.
 
Εξέφρασε τη θέση ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών ξαναγυρνάει στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι υπήρχε έλλειψη εμπιστοσύνης στην Ευρώπη, αλλά τόνισε ότι οι άνθρωποι στην Μεσόγειο είναι το ίδιο έξυπνοι με εκείνους της βόρειας Ευρώπης.
 
Η λύση στο κυπριακό θα βρεθεί μέσω μικρών βημάτων και υπομονής, υπογράμμισε. Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, τάχθηκε υπέρ της επανέναναρξης των διαπραγματεύσεων, το ταχύτερο δυνατό και κάλεσε την τουρκική πλευρά να πάρει σαφή και εποικοδομητική θέση.
 
Το ενεργειακό ζήτημα, τόνισε ο κ. Σουλτς, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Κύπρου, ενώ τα επόμενα είκοσι με τριάντα χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν σοβαρή πιθανότητα να γίνουν πάροχοι ενέργειας.
 
Την εκδήλωση διοργανώνει το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα γραφεία σε χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα στην Ευρώπη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:25