search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:02
MENU CLOSE

Η Δημοκρατία του Yοutube

07.11.2013 22:00
Η Δημοκρατία του Yοutube - Media

Το μέλλον στις απονομές βραβείων είναι… διαδικτυακό. Αυτό φαίνεται πως πιστεύουν και πολλοί καλλιτέχνες, αφού έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα πρώτα Youtube Music Awards.

Το μέλλον στις απονομές βραβείων είναι… διαδικτυακό. Αυτό φαίνεται πως πιστεύουν και πολλοί καλλιτέχνες, αφού έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα πρώτα Youtube Music Awards. Ακριβώς, το Youtube, μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες του πλανήτη, με εκατομμύρια συνδρομητές, εξαπλώθηκε και με αυτό τον τρόπο στον χώρο της μουσικής, απονέμοντας βραβεία για έξι διαφορετικές κατηγορίες.
Το ότι οι τραγουδιστές και οι αστέρες της παγκόσμιας σκηνής έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δυναμική του Youtube δεν είναι και κάτι νέο, απλώς τα εν λόγω βραβεία ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Στο αχανές σύμπαν του κυβερνοχώρου ακόμα και ένας μουσικός από το… πουθενά, με περίπου 4.000 ευρώ (βλέπε Macklemore και Ryan Lewis) φτιάχνει και αναρτά το βίντεό του στην ιστοσελίδα και μέσα σε διάστημα λεπτών ή και λίγων ημερών βλέπει τη δημοτικότητά του να κάνει απότομα limit up, αλλά και τις προβολές στο βίντεο να αγγίζουν τα εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια views!
Το Youtube δεν είναι απλώς ένας τρόπος για να προβάλεις τη δουλειά σου. Είναι ο πιο γρήγορος, ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο προσβάσιμος. Ξεχάστε τις εποχές που περιμέναμε να δούμε το βιντεοκλίπ του Eminem στο MTV. Τώρα απλώς ψάξτε το στη μηχανή αναζήτησης του Youtube και σε κλάσματα του δευτερολέπτου το έχετε μπροστά στην οθόνη σας. Τελείωσαν οι εποχές που ένας τραγουδιστής έψαχνε απελπισμένα έναν ραδιοφωνικό σταθμό να παίξει το τραγούδι του.
Τώρα το «upload» έχει γίνει το «ευαγγέλιό» του. Άλλωστε ένας καλός καλλιτέχνης πάντα σκέφτεται πρώτα το κοινό του. Γι’ αυτό και πρώτο μέλημά του είναι να το ενημερώσει όσο πιο άμεσα γίνεται. Εκεί ποντάρουν οι βραβευμένοι στην εν λόγω απονομή Eminem, Macklemore, Taylor Swift, Destorm, ακόμα και η βιολίστρια Lindsey Stirling.
Ήταν βέβαια λογικό και επόμενο πως μια πρωτάρα διοργάνωση σαν τα Youtube Music Awards θα βρισκόταν στο επίκεντρο της κριτικής από ειδικούς και… «αυθεντίες» στα καλλιτεχνικά θέματα. Στον ενθουσιασμό που επικρατούσε πριν από το ξεκίνημα των βραβείων ήρθαν να αντιπαρατεθούν επικριτικοί σχολιασμοί για το χαώδες και τσαπατσούλικο στήσιμο της απονομής.
Μικρό το κακό. Δεν ήταν και η τελετή των Όσκαρ. Και να μην ξεχνάμε ότι αυτή η κίνηση – της απονομής των βραβείων Youtube – περιέχει και συμβολίζει την απόλυτη δημοκρατία. Αφού αποκλειστικοί ψηφοφόροι είναι οι χρήστες του ιστότοπου. Οπότε, τα… παράπονά σας για τα αποτελέσματα μπορείτε να τα εκφράσετε μ’ ένα Tweet και να βάλετε φωτιά στη διαδικτυακή αρένα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50