search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:39
MENU CLOSE

Η ρατσιστική μπογιά

11.11.2013 22:00
Η ρατσιστική μπογιά - Media

Η 14χρονη Τάϊρα, παιδί μεταναστών στη Σουηδία, έκανε επίσημη καταγγελία κατά της εταιρείας παραγωγής χρωμάτων «Γιουνιβέρσαλ».

Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια. Ειδικά σε εποχές που οι εταιρείες οφείλουν να λειτουργούν και με τρόπους politically correct.

Με το σημαντικότατο θέμα του ρατσισμού να είναι στην πρώτη γραμμή στην Ευρώπη, άπαντες θα πρέπει να προσέχουν τι λένε και πως λανσάρουν τις καμπάνιες των νέων προϊόντων τους.

Η 14χρονη Τάιρα, παιδί μεταναστών στη Σουηδία, έκανε επίσημη καταγγελία κατά της εταιρείας παραγωγής χρωμάτων «Γιουνιβέρσαλ» για ρατσιστική προώθηση του νέου της χρώματος.

Ατυχώς, η εταιρεία αποφάσισε να ονομάσει ένα νέο λευκό χρώμα που λάνσαρε, αναφέροντας το ως «το χρώμα του δέρματος».

Η καταγγελία της κοπέλας έχει βάση εφόσον χρώμα του δέρματος των ανθρώπων δεν είναι μόνο το άσπρο αλλά και το κίτρινο, το μαύρο και το καφέ.

«Με το όνομα που έδωσαν στο νέο τους προϊόν, υπονοούν σαφώς ότι το κανονικό χρώμα του ανθρώπινου δέρματος  είναι το λευκό. Αυτό είναι ρατσιστικό» ανέφερε η νεαρή στην καταγγελία της.

Όπως ομολόγησε ο πατέρας της Τάϊρα, η κόρη του παρακινήθηκε από την μικρή της αδερφή η οποία έχει σκούρο χρώμα δέρματος αλλά –σύμφωνα με το σκεπτικό της εταιρείας- δεν έχει χρώμα δέρματος εφόσον δεν είναι λευκή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:38