search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:37
MENU CLOSE

Νέες 48ωρες απεργίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

18.11.2013 11:48
Νέες 48ωρες απεργίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
 - Media

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι προκήρυξαν δύο 48ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από την Τρίτη, τονίζοντας πως δεν θα οπισθοχωρήσουν στον απεργιακό τους αγώνα, που ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα αιτήματα τους είναι:

  • Αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Μητσοτάκη- Αρβανιτόπουλου με την οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 1349 διοικητικοί υπάλληλοι

  • Άρση των ποινικών διώξεων των διοικητικών υπαλλήλων που τέθηκαν σε αργία

Την Τετάρτη και την Παρασκευή (που θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη 48ωρη απεργία) είναι προγραμματισμένες νέες γενικές συνελεύσεις προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου της περασμένης εβδομάδας, που ανέφερε να ξεκινήσουν τα μαθήματα, αυτή δεν θα εφαρμοσθεί, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι στη σημερινή τους συνέλευση εισηγήθηκαν στη Σύγκλητο να ανασταλεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου και αυτή την εβδομάδα.

«Το υπουργείο προχώρησε σε προβοκάτσια εναντίον μας. Η διαθεσιμότητα είναι καταχρηστική έτσι κι αλλιώς. Τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων αναρτήθηκαν παρανόμως στο ΑΣΕΠ και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, όπως δεν θα επιτρέψουμε κάποιοι να παίζουν στις πλάτες των φοιτητών και του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Π», ο γενικός γραμματέας του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Σακάτος.

Στο μεταξύ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απηύθυνε νέα έκκληση στους διοικητικούς υπαλλήλους ζητώντας τους να κατανοήσουν πως θα απορροφηθούν σε άλλα ιδρύματα και πως δεν φταίνε σε τίποτα οι Έλληνες φοιτητές και οι οικογένειές τους για να αποκλείονται με αυτόν τον τρόπο «από τον ναό της δημοκρατίας και της γνώσης που είναι τα πανεπιστήμια».

Πηγές από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ωστόσο πως «ότι ήταν να κάνει ο κ. Αρβανιτόπουλος το έχει κάνει», πετώντας το…μπαλάκι στην ελληνική δικαιοσύνη σχετικά με τη συνέχιση της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων. Αυτό που μέλλει γεννέσθαι επομένως είναι να δούμε πως θα κινηθούν οι αρχές, μιας και η απεργία έχει κριθεί παράνομη. «Υπάρχει και υπήρχε η πολιτική βούληση να είναι ανοιχτές. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που έχει μείνει να κάνουμε», προσθέτουν στο «Π» οι ίδιες πηγές.

Το εξάμηνο των φοιτητών, πάντως, όπως όλα δείχνουν, είναι πλέον αδύνατο να μην χαθεί, εκτός κι αν ξεκινήσουν τα μαθήματα αυτή τη βδομάδα.   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50