20/01/2020 06:15:26

Τίτλοι τέλους για τον ιστορικό Ηρακλή;

Τίτλοι τέλους για τον ιστορικό Ηρακλή; - Media

Mπροστά στο φάσμα της οριστικής διάλυσης βρίσκεται πλέον ο Ερασιτέχνης Ηρακλής μετά από 105 χρόνια ζωής του ιστορικού αυτού σωματείου. Με έγγραφο του προς την Κεντρική Περιφέρεια Μακεδονίας, το υπουργείο Οικονομικών αιτείται την διάλυση του ΓΣ Ηρακλής, γιατί θεωρεί ότι λειτούργησε σε βάρος του καταστατικού του συλλόγου, ως κερδοσκοπικός οργανισμός.
 
Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 105 του Αστικού Κώδικα, το υπουργείο εισηγείται τη διάλυση του ερασιτέχνη Ηρακλή, αίτημα που υπεγράφη από την Κεντρική Περιφέρεια Μακεδονίας.
 
Το αίτημα διαβιβάστηκε ήδη στο Πρωτοδικείο και πλέον η διάλυση του ιστορικού συλλόγου έχει μπει στην τελική ευθεία.

Βέβαια η κατάσταση παραμένει ρευστή καθώς το βράδυ της Τετάρτης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν αποδέχτηκε την απόφαση του ΥΠΟΙΚ με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας πως η ψηφοφορία μεταξύ των μελών του κατέληξε πως η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί στο αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει για την οριστική τύχη των «κυανόλευκων».
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20/11/2013
 
Σχετικά με την υπόθεση του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
 
«Η εποπτεία των αθλητικών σωματείων ανατέθηκε στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με το άρθρο 136 ν. 2725/1999 (Α' 121) και περιήλθε στις Περιφέρειες μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη ( ν. 3852/2010).
Ύστερα από την υποβολή αιτήματος του Υπουργείου Οικονομικών προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως εποπτεύουσας αρχής, με το οποίο ζητείται η λύση του σωματείου "ΓΣ Ηρακλής", με βάση το άρθρο 105 ΑΚ, επειδή "...ο σκοπός του σωματείου κατέστη κερδοσκοπικός", το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ.
 
Η Οικονομική Επιτροπή είχε τη δυνατότητα να αποδεχτεί το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών, που θα σήμαινε την άμεση διάλυση του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.
 
Κατά πλειοψηφία, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής όλων των παρατάξεων, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), αποφάσισαν να παραπεμφθεί το ζήτημα στο αρμόδιο δικαστήριο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ να αποδείξει ότι ο λόγος για τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών ζητάει τη διάλυσή του, δεν υφίσταται σήμερα και οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται το σωματείο, αποτελούσαν επιλογή των τότε διοικήσεων και δεν μπορεί, εξαιτίας αυτών, να διαλυθεί ο ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.
 
Λειτουργώντας με σεβασμό στο νόμο, αλλά και την ιστορία του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, με την απόφαση αυτή αποτράπηκε η άμεση διάλυση του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, δίνεται δε η δυνατότητα στο σωματείο να αποδείξει στο δικαστήριο ότι δεν συντρέχουν σήμερα οι λόγοι για τους οποίους ζητείται από το Υπουργείο η διάλυσή του και, σε κάθε περίπτωση, δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική δικαιοσύνη να αποφανθεί για την υπόθεση, αφού παρατεθούν τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών».
 
Στο μεταξύ, ο ΓΣ Ηρακλής παραμένει ακέφαλος - χωρίς διοίκηση για να επιληφθεί του θέματος. Μέγα ερώτημα αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με την τεράστιας αξίας ακίνητη περιουσία του συλλόγου, με γήπεδα και εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, όπως το Ιβανόφειο, το γήπεδο στους Χορτατζήδες και το αθλητικό κέντρο της Μίκρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.