search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:26
MENU CLOSE

Ο Μήτρογλου και του… Πιτσιρίκου τα εννιάμερα!

21.11.2013 09:11
Ο Μήτρογλου και του… Πιτσιρίκου τα εννιάμερα! - Media

«Στη διάρκεια του Μουντιάλ, οι τιμές θα είναι πολύ υψηλές στην Βραζιλία και δεν σας συμφέρει να πάτε γιατί θα είναι πολύ ακριβές αυτές οι μελαμψές Βραζιλιάνες με τους φοβερούς κώλους, οπότε καλύτερα να πάτε μετά το Μουντιάλ που θα τις πουλάνε κοψοχρονιά…»

«Στη διάρκεια του Μουντιάλ, οι τιμές θα είναι πολύ υψηλές στην Βραζιλία και δεν σας συμφέρει να πάτε γιατί θα είναι πολύ ακριβές αυτές οι μελαμψές Βραζιλιάνες με τους φοβερούς κώλους, οπότε καλύτερα να πάτε μετά το Μουντιάλ που θα τις πουλάνε κοψοχρονιά…»

«…Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας, Φερνάντο Σάντος τήρησε την υπόσχεσή του και μίλησε ελληνικά μετά την πρόκριση στο Μουντιάλ, ενώ ελληνικά προσπάθησαν να μιλήσουν – χωρίς επιτυχία – και οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος…»

«…Πιο περήφανοι από όλους θα είναι οι συμμαθητές των ποδοσφαιριστών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που ξεσκίστηκαν στο διάβασμα, πήραν από τρία πτυχία και τώρα είναι άνεργοι, τους ταΐζει η μάνα τους και ο πατέρας τους και δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια, ενώ ο συμμαθητής τους, ο Κώστας ο Μήτρογλου που θα τον κορόιδευαν στο σχολείο γιατί θα ήταν στουρνάρι, κονομάει εκατομμύρια και βγάζει τα φρύδια του…»

Τα ανωτέρω – μεταξύ άλλων βαρυσήμαντων επισημάνσεων – υπογράφει ο ευφυής «Πιτσιρίκος» που δεν πιάνεται κορόιδο!

Ένα από τα δραματικότερα συμπτώματα της εθνικής μας χρεοκοπίας είναι η, επενδεδυμένη με ευτελή εξυπνάδα, ηλιθιότητα. Ότι δηλαδή χαρίζει η δωρεάν θητεία στους πρόθυμους να λάβουν το χρίσμα του υπερασπιστή των λαϊκών στρωμάτων και συμφερόντων στα απανταχού προοδευτικά κομματικά κομμωτήρια σπουδάζοντας την απρόσκοπτη εξυπνάδα, τις ανατρεπτικές τοποθετήσεις και τις αποστομωτικές απαντήσεις επί παντός του επιστητού!

Έτσι, οι αποκλειστικοί εκπρόσωποι των βαθυστόχαστων απόψεων βρίσκουν στρωμένο τον δρόμο της πιο χυδαίας και αποτρόπαιης έκφρασης ενός αγοραίου λαϊκισμού που κρατά, υποτίθεται εκτός των άλλων, και … αισθητικές αποστάσεις από το χύδην πλήθος του οποίου κατά τα άλλα υπερασπίζονται αγωνιστικά τα συμφέροντα.

Ξεφτέρια κανονικά στο να σερβίρουν την πιο ευτελή κοινοτοπία ως πρωτοπορία και ανατροπή, δεν … «μασάνε» με το σύστημα – όντας οι ίδιοι οι στυλοβάτες του συστήματος – ενώ περιοδεύουν στα free press κομψευόμενα έντυπα της πρωτεύουσας και «Πρωταγωνιστούν» στις ιντερνετικές οθόνες της εγχώριας βλαχομπαρόκ … πρωτοπορίας.

Μαθημένοι να ασκούν το ιερό κριτικό τους δικαίωμα στην σαχλαμαρογραφία, δεν ανέχονται την προβολή της αντανάκλασης του εαυτού τους. Αυτής που εκπέμπουν ενίοτε στους άλλους.

Ο «Πιτσιρίκος» – που αρνείται πεισματικά να ενηλικιωθεί (!)… – εθίγη σφόδρα από τα ανεπαρκή ελληνικά των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και του προπονητή Σάντος σε μια βραδιά που η Εθνική πήρε, προς τεράστια απογοήτευση του ιδίου, το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας την όποια μάλιστα ταυτίζει αποκλειστικά με ότι ονειρεύεται: τους κώλους! Ο αντιμνημονιακός Πιτσιρίκος μέσα από ένα απίστευτο ρεσιτάλ βλακωδών κοινοτοπιών, διέβλεψε πίσω από την (αντιδραστική) νίκη της Εθνικής μας ομάδας ποδόσφαιρου, την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων των πιθανά πεπαιδευμένων συμμαθητών του Μήτρογλου, ο οποίος ευθύνεται προσωπικά για την πιθανή ανεργία τους και το ενδεχόμενο να περιφέρονται πένητες και ανέστιοι στην μνημονιακά καθημαγμένη χώρα μας .

Δεν έχω καταλάβει γιατί η μόρφωση, η παιδεία και γενικότερα η εκπαίδευση θίγεται από την απόφαση ενός (σύμφωνα με τον Πιτσιρίκο αρθρογράφο) βαρύνοος νέου όπως ο Μήτρογλου, να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, που η ελεύθερη οικονομία αμείβει με τους κοινά αποδεκτούς κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης.

Δηλαδή, επειδή κάποιοι ενδεχομένως μορφωμένοι συμμαθητές του Μήτρογλου πιθανόν να αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, απαγορεύεται αυτόχρημα στον Μήτρογλου να είναι καλός ποδοσφαιριστής, να σκοράρει ή και να βγάζει τα φρύδια του, πράγμα που σοκάρει τον αρθρογράφο – που υπογράφει ως ανώριμο μειράκιο;

Από το οικονομικοηθικοπλαστικό μένος του Πιτσιρίκου δεν γλύτωσαν ούτε οι δυστυχείς πόρνες της Βραζιλίας, στους κώλους των οποίων εστιάζει (με σημασία…) ο αρθρογράφος του …κώλου !

Αυτό δεν είναι το ζητούμενο κάθε κοινωνίας;

Ο πολιτικός να είναι ικανός και αποτελεσματικός στη δουλειά του όπως είναι ο Μήτρογλου στην δική του, ο γιατρός επίσης, το ίδιο κι ο συγγραφέας, ο δάσκαλος, ο κουρέας, ο φούρναρης, ο εφοριακός, ο μηχανικός , ο οδηγός, οι αριστούχοι συμμαθητές των ποδοσφαιριστών μας! Αν όλοι ήμασταν τόσο καλοί όσο ο Μήτρογλου στο επάγγελμά του, η χώρα μας δεν θα ήταν μια καθημαγμένη χώρα, μια χώρα ηττημένη αλλά μια χώρα νικήτρια – σαν την Εθνική μας!

Ηθικολόγους του δογματικού παλαιοκομματισμού, κήρυκες των επαναστατικών δεκαλόγων, σταυροφόρους ιππότες της μοναδικής αλήθειας και πεφωτισμένους επαγγελματίες ιεροεξεταστές του αγώνα, έχουμε – γκολτζήδες που να μας βγάζουν νικητές, δεν έχουμε … ρε παλιοπιτσιρίκι!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50