search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:06
MENU CLOSE

Ανανέωσαν το ραντεβού τους Αρβανιτόπουλος και Πελεγρίνης

23.11.2013 10:19
Ανανέωσαν το ραντεβού τους Αρβανιτόπουλος και Πελεγρίνης - Media

Μετά από 50 περίπου λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη. Οι δυο πλευρές θα έχουν και πάλι συνάντηση το απόγευμα του Σαββάτου. 

Μετά από 50 περίπου λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη. Οι δυο πλευρές θα έχουν και πάλι συνάντηση το απόγευμα του Σαββάτου. 
 
Οι πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι οι δυο πλευρές έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για τις 4 το απόγευμα. Ο Θ. Πελεγρίνης περιμένει τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να βρεθεί κάποια ουσιώδης λύση. Και οι δυο πλευρές επικαλεστήκαν υποχρεώσεις και ραντεβού που έχουν προγραμματισμένα για το υπόλοιπο της ημέρας και για αυτό ανανεώσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα του Σαββάτου.

Κλειστό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σε συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας του θα προχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά από απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Στην ανακοίνωση της Συγκλήτου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, από την αρχή του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, αντιμετωπίζει τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επιβάλλουν την πλήρη αποδιοργάνωση της διοικητικής λειτουργίας του».

Η Σύγκλητος υποστηρίζει  το πανεπιστήμιο αδυνατεί να λειτουργήσει μετά και την οριστική διαθεσιμότητα των 48 διοικητικών υπαλλήλων, όπως και την περσινή διαθεσιμότητα άλλων 19, η οποία "πλήττει τις πιο καίριες και απαραίτητες δομές του Πανεπιστημίου".

Νωρίτερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας. Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλμπάνης ενημέρωσε τον κ. Αρβανιτόπουλο για τις καταστροφικές συνέπειες της διαθεσιμότητας στο ίδρυμα της Δυτικής Ελλάδας, ωστόσο δεν έγινε γνωστό αν υπήρξε κάποια λύση. Δέσμευση του υπουργείου Παιδείας, πάντως, είναι από τους 1100 διαθέσιμους να καλυφθούν θέσεις σε ιδρύματα που έχουν κενά. 

Διοικητικοί ΕΜΠ και ΕΚΠΑ: Κανένας διάλογος με τον υπουργό Παιδείας χωρίς πλαίσιο
 
Από χθες αρνούνται τον διάλογο χωρίς την ύπαρξη πλαισίου, το οποίο είναι η αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 1.100 διοικητικοί υπάλληλοι, με τον υπουργό οι πρόεδροι των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ και ΕΚΠΑ και όπως όλα δείχνουν σήμερα δεν θα παραστούν στη συνάντηση με τον υπουργό. Το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει την Παρασκευή πως σήμερα Σάββατο 23 Νοεμβρίου ο υπουργός θα είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων.
 
Ο γενικός γραμματέας των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, Δημητρης Σακατος δήλωσε πριν λίγο στο «Π» πως: «δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν διάλογο με τον υπουργό Παιδείας από τη στιγμή που πρώτα μας απολύει και μετά αποφασίζει να συζητήσει».
 
Πρόσθεσε μάλιστα – επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του «Π» περί μοριοδότησης-μαϊμου ότι «στην απογραφή περιέχονται αναληθή στοιχεία και λανθασμένα. Δεν ήταν υποχρεωμένοι να έχουν στο σπίτι τους τα στοιχεία οι διοικητικοί. Αρνούμαστε ξεκάθαρα τη λίστα του ΑΣΕΠ και τον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκε».  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50