search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:40
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα υψηλή η φορολόγηση

26.11.2013 15:33
Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα υψηλή η φορολόγηση - Media

Μια μικρή ασυνεννοησία φαίνεται πως έχουν στο υπ. Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός διαφωνεί με τον Γιάννη Στουρνάρα.

 
Μια μικρή ασυνεννοησία φαίνεται πως έχουν στο υπουργείο Οικονομικών. Λίγες ώρες μετά τον υπουργό Γ. Στουρνάρα που εκτιμά ότι δεν πληρώνουμε υψηλούς φόρους, ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σταϊκούρας θεωρεί ότι η φορολόγηση είναι ιδιαίτερα υψηλή.
 
«Η αλήθεια είναι ότι η φορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλή», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2014, παίρνοντας αποστάσεις από τον υπουργό Γ.Στουρνάρα, που τόνισε μιλώντας στο MEGA ότι «δεν δέχομαι ότι υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα».
 
Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε μάλιστα την ανάγκη αποκλιμάκωσης της φορολογίας. «Θα πρέπει, συνεχώς, να επιδιώκεται η μείωση και ο εξορθολογισμός της», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «οι πρώτες στοχευμένες κινήσεις έγιναν εφέτος. Πρέπει να συνεχιστούν».

Σε ό,τι αφορά τον πρϋπολογισμό του 2014 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προεξόφλησε την επιτυχή υλοποίησή του, με δεδομένη την επιβεβαίωση των προβλέψεων του αντίστοιχου για το 2013.
 
«Οι προβλέψεις μας για την ύφεση και το πρωτογενές έλλειμμα δεν έχουν διαψευστεί – και ήταν συντηρητικές. Η εκτίμησή μας ήταν προϊόν ρεαλιστικής ανάλυσης των δεδομένων και όχι για πανηγυρισμούς. Ακόμα και το προσχέδιο Προϋπολογισμού που καταθέσαμε πριν από ένα μήνα, αναθεωρήθηκε, αλλά επί τα βελτίω – και γι' αυτό δεν ακούσαμε τίποτε από την αντιπολίτευση» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:40