search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:15
MENU CLOSE

Γκάμπι Τσίμερ: Βλέπει «διαστρέβλωση», «δείχνει» Βενιζέλο

27.11.2013 11:59
Γκάμπι Τσίμερ: Βλέπει «διαστρέβλωση», «δείχνει» Βενιζέλο - Media

Έντονη ήταν η αντίδραση της Προέδρου της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ στην προσπάθεια να διαστρεβλωθούν, όπως υποστηρίζει, τα λεγόμενά της από ρεπορτάζ των εφημερίδων τα «Νέα» και «Έθνος»

 
Έντονη ήταν η αντίδραση της Προέδρου της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ στην προσπάθεια να διαστρεβλωθούν, όπως υποστηρίζει, τα λεγόμενά της από ρεπορτάζ των εφημερίδων τα «Νέα» και «Έθνος» αναφορικά με τα όσα είπε χθες στο πλαίσιο συνεδρίασης μελών του υπουργικού συμβουλίου με εκπροσώπους της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου.
 
Με δήλωσή της, την οποία μοίρασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η Γκάμπι Τσίμερ η οποία είναι και ηγετικό στέλεχος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), εκφράζει την αγανάκτησή της για τα «γεμάτα διαστρεβλώσεις δημοσιεύματα» αναφορικά με την τοποθέτησή της για το ελληνικό δημόσιο χρέος.
 
Σύμφωνα με τα δύο δημοσιεύματα η Γκάμπι Τσίμερ μίλησε κατά της διαγραφής του χρέους υπό το σκεπτικό ότι δεν μπορούν οι γερμανοί φορολογούμενοι να πληρώνουν τα χρέη της Ελλάδας. Στην υποτιθέμενη δήλωσή της, πάντα κατά τα εν λόγω δημοσιεύματα, αντέδρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι «κανένας ευρωπαίος πολίτης, κανένας φορολογούμενος Γερμανός Πολίτης ή πολίτης οποιασδήποτε άλλης χώρας δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ ως οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα», ιδίως ο Γερμανός πολίτης επειδή το δάνειο δόθηκε από την KfW με εγγύηση του δημοσίου, δεν έχει καν δώσει δάνειο (τα «Νέα»).
 
«Στην πραγματικότητα» λέει, η Γκάμπι Τσίμερ «έκανα ειδική αναφορά στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που περιγράφουν οι δύο εφημερίδες. Είπα ότι είναι αναγκαίος ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, ώστε να αποσαφηνιστεί το ανήθικο και παράνομο σκέλος του, το οποίο δεν πρέπει να αποπληρωθεί. Είναι μία από τις οδούς για να προαχθεί η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Ποτέ δεν θα μπορούσα – και δεν το έκανα – να φέρω σε αντιπαράθεση τον Έλληνα με το Γερμανό πολίτη. Είναι προσβολή για μένα ακόμη και να το διανοηθεί κάποιος».
 
Επίσης, πρόσθεσε «άσκησα κριτική στην ελληνική κυβέρνηση διότι εμφανίζει μια ρόδινη και παραπλανητική εικόνα της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στη χώρα».
 
Η ίδια άφησε αιχμές κατά του Βενιζέλου, λέγοντας ότι δεδομένου πως δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα, δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα «και τα δύο δημοσιεύματα τείνουν να παρουσιάζουν την ίδια «ηρωική αντίδραση» του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν θέλω να υποθέσω ότι είναι ο αρχιτέκτονας των δύο διαρροών».
 
«Περιμέναμε από τους δημοσιογράφους να επιβεβαιώνουν τα ‘’αποκλειστικά’’ που τους διανέμουν κέντρα αναξιόπιστα και βυθιζόμενα» σχολιάζει η Κουμουνδούρου η οποία θεωρεί ότι υπήρξε εσκεμμένη διαστρέβλωση προκειμένου να δημιουργηθεί πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του – υπενθυμίζεται ότι η Γκάμπι Τσίμερ ήταν εκείνη η οποία πρώτη απ’ όλους αναφέρθηκε δημόσια στην υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50