search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:20
MENU CLOSE

«Αδειάζει» κυβέρνηση και Στουρνάρα η Libération

09.12.2013 12:40
«Αδειάζει» κυβέρνηση και Στουρνάρα η Libération - Media

Η δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας απαντά στην ελληνική κυβέρνηση και δηλώνει ότι ο κ. Στουρνάρας στη συνέντευξή του τάχθηκε καθαρά υπέρ της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

 
Μια χαρά κατάλαβε ο δημοσιογράφος Jean Quatremer της Libération τι είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη συνέντευξή του με τον δημοσιογράφο

Η γαλλική εφημερίδα μετά τη διάψευση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία ο κ. Στουρνάρας απλά αναφέρθηκε σε εξαιρέσεις του ΦΠΑ (μειωμένος ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά), και όχι σε πρόθεση κατάργησής τους, επανέρχεται υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε καθαρά στην κατάργησή τους.
 
Υπενθυμίζεται πως μετά τις αντιδράσεις στη συνέντευξη, όταν το σχετικό απόσπασμα δημοσιοποιήθηκε στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έσπευσε να "μπαλώσει" το θέμα, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε  απλά σε εξαιρέσεις χωρίς να θέτει θέμα κατάργησής τους.
 
Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο δημοσιογράφος, ο ίδιος κατάλαβε πολύ καλά και δεν χάθηκε στη μετάφραση….
 
Ο ίδιος επισημαίνει πως το κείμενο πριν δημοσιευθεί εστάλη στη γραμματεία του υπουργού Οικονομικών, επισημαίνοντας πως δεν θα είχε πρόβλημα να το αλλάξει, αν του επισημαινόταν ότι είχε καταλάβει λάθος, καθώς δεν ήταν στόχος του να παραποιήσει τη σκέψη του συνομιλητή του.
 
Σημειώνει μάλιστα πως, όπως κατάλαβε, επρόκειτο για άσκηση ώστε να καταλάβει ο υπουργός των Οικονομικών, αν το συγκεκριμένο θέμα ήταν μια «ιερή αγελάδα» που δεν θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα εν καιρώ κρίσης… 

Ακολουθεί μέρος της ανάρτησης της γαλλικής εφημερίδας:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50