search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:53
MENU CLOSE

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο στόχαστρο

29.12.2013 15:00
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο στόχαστρο - Media

Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε ολόκληρη τη ρωσική επικράτεια διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ, μόλις 40 ημέρες πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε ολόκληρη τη ρωσική επικράτεια διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό και ένα λεωφορείο στο Βόλγκογκραντ. Από τις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους 31 άτομα, ενώ δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν.

Σε 40 μέρες θα αρχίσουν στο Σότσι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια αθλητών και θεατών.
 
Σε τέτοια μεγάλα γεγονότα οι ηλίθιοι (όπως κάθε φανατικός) βρίσκουν ευκαιρία να σκεφτούν ότι μπορούν να περάσουν το μήνυμα τους και να τους δει όλος ο κόσμος – αδιαφορώντας ασφαλώς για το γεγονός ότι την πληρώνουν πάντα αθώοι άνθρωποι.
 
Το Σότσι βρίσκεται στη Μαύρη θάλασσα και κοντά στην ταραγμένη περιοχή του βόρειου Καύκασου. Εκεί όπου διάφορες ισλαμικές ομάδες υπό την ηγεσία του Ντόκου Ουμάροφ επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα μουσουλμανικό κράτος μέσα στην ρωσική επικράτεια (Τσετσενία., Νταγκεστάν) και η εντολή του αρχηγού προς τους «στρατιώτες» είναι να δημιουργήσουν χάος στους αγώνες και να στοχεύουν πολίτες.
 
Από την πλευρά του ο Βλόντια Πούτιν βλέπει σαν προσωπικό στοίχημα την επιτυχία των αγώνων – για τους οποίους ξόδεψε 36 δισεκατομμύρια ευρώ – και έχει ζητήσει τα μέτρα ασφαλείας να είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά αφού δεν έχει καμία διάθεση να γίνει κάτι τόσο άσχημο στην επικράτεια του.
 
Οι ρωσικές αρχές θεωρούν ότι στο πλαίσιο της εντολής του Ουμάροφ  έγινε η χθεσινή επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ (το πάλαι ποτέ Στάλινγκραντ). Μία γυναίκα μπήκε στον σταθμό ζωσμένη με εκρηκτικά και πριν την ανιχνεύσουν τα ειδικά μηχανήματα ενεργοποίησε την βόμβα με αποτέλεσμα να παρασύρει μαζί της στον θάνατο 18 ανθρώπους και να τραυματίσει περισσότερους από 50.
 
Δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο οι βομβιστικές αυτοκτονίες ηλίθιων φανατικών – ούτε και όταν προέρχονται από γυναίκες. Οι αποκαλούμενες «μαύρες χήρες» θεωρούν ότι έτσι παίρνουν εκδίκηση για τους θανάτους συγγενικών τους προσώπων από τον ρωσικό στρατό στις κατά καιρούς επιχειρήσεις του στον Καύκασο.
 
Τον Οκτώβριο μια άλλη τρελή είχε ανατιναχτεί σε λεωφορείο του Βόλγκογκραντ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 6 άνθρωποι ενώ δύο άλλες είχαν καταρρίψει δύο αεροπλάνα το 2004 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 90 Ρώσοι πολίτες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50