search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:13
MENU CLOSE

Παραμεθόριος πολιτισμός… μέσω Διαδικτύου

09.01.2014 22:00
Παραμεθόριος πολιτισμός... μέσω Διαδικτύου - Media

Με πολύ μεράκι, διάθεση και… καταγωγή από τη Θράκη, ένα διαδικτυακό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού, το ArtPress Sunday Bloody, ξεκίνησε να «ταξιδεύει» από τις αρχές Νοεμβρίου

Με πολύ μεράκι, διάθεση και… καταγωγή από τη Θράκη, ένα διαδικτυακό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού, το ArtPress Sunday Bloody, ξεκίνησε να «ταξιδεύει» από τις αρχές Νοεμβρίου, με πρώτο σταθμό το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη πια έχει φτάσει μέχρι την Κύμη και το Αλιβέρι.
Το ταξίδι της πλατφόρμας ξεκίνησε πριν από δύο μήνες και η αφορμή είναι μία: «Η τόσο σύνθετη περιπέτεια που λέγεται πολιτισμός» μας λέει η Μαρία Παπαδοπούλου, υπεύθυνη του διαδικτυακού περιοδικού.
Η διαφορά από τις υπόλοιπες διαδικτυακές πλατφόρμες είναι άμεσα εμφανής. Δεν πρόκειται για έναν ακόμη ιστότοπο με πολιτιστικές ειδήσεις μόνο από την Αθήνα. Σκοπός των συντελεστών της «Sunday Bloody» είναι να φτιάξουν μια δική τους παραμεθόριο, ίδια με αυτή των ονείρων τους. Γι’ αυτό φωτίζουν άγνωστες πολιτιστικές και ετερόκλητες πτυχές της Ελλάδας, ρίχνοντας «παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό», όπως άλλωστε δηλώνει και ο υπότιτλος της πλατφόρμας.  Εκεί θα βρει κανείς θέματα που «εξιτάρουν», ιστορίες εναλλακτικές που συνήθως δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα ειδησιογραφικά σάιτ της Αθήνας. Στην ArtPress Sunday Bloody δίνουν προτεραιότητα στην παραμεθόριο και καταλήγουν στην πρωτεύουσα. «Λειτουργούμε, δηλαδή, έχοντας αντίστροφη πορεία απ’ ό,τι συνηθίζεται» υπογραμμίζει η Μαρία Παπαδοποπούλου. Από έναν εκδοτικό οίκο, το «Μαγικό Κουτί» που μετακόμισε από την Αθήνα στην Έδεσσα, το αφιέρωμα της κινηματογραφικής λέσχης Καλαμάτας στα κινηματογραφικά παραμύθια μέχρι τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και το Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης. Σημαντικό για εκείνους, το να ακούγονται πρώτα και κύρια οι απόψεις των δημιουργών.
Οι άνθρωποι που συνεργάζονται μέχρι στιγμής, μετρημένοι στα δάχτυλα, είναι επαγγελματίες που ασχολούνται με θέματα πολιτισμού – δημοσιογράφοι, συγγραφείς, μουσικοί, ηθοποιοί. Συνεργάτες τους όμως μπορεί να γίνουν όλοι όσοι διακονούν τον πολιτισμό κι έχουν φαντασία, έμπνευση, πάθος, ευαισθησίες και δημιουργικές ιδέες.
Το όνομα «Sunday Bloody» μόνο τυχαίο δεν είναι. «Η τέχνη, ο πολιτισμός έχουν κοινωνικό και πολιτικό ρόλο» μας λέει η Μ. Παπαδοπούλου. Και συνεχίζει: «Άλλωστε, ο τίτλος παραπέμπει σ’ ένα σπουδαίο τραγούδι διαμαρτυρίας των U2 με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις».
 *Για μια παραμεθόριο περιήγηση στο artpress.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:13