search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:30
MENU CLOSE

Κατηγορούν τον Γκλέτσο για ευθανασία αδέσποτου (Video)

09.01.2014 15:09
Αθώος ο Γκλέτσος για τις «ξηλωμένες» μπάρες στα διόδια Πελασγίας(Video) - Media

Στα δικαστήρια στέλνει τον Απόστολο Γκλέτσο, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο Στυλίδας ότι χαρακτήρισε μόνος του ως επιθετικό έναν αδέσποτο σκύλο της περιοχής του και έδωσε εντολή σε ιδιώτη κτηνίατρο να του κάνει ευθανασία.

 
Στα δικαστήρια στέλνει τον Απόστολο Γκλέτσο, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο Στυλίδας ότι χαρακτήρισε μόνος του ως επιθετικό έναν αδέσποτο σκύλο της περιοχής του και έδωσε εντολή σε ιδιώτη κτηνίατρο να του κάνει ευθανασία.
 
Καταγγέλλει επίσης τον ιδιώτη κτηνίατρο γιατί διενήργησε την ευθανασία, χωρίς να έχει ζητήσει απόφαση της 5/μελούς Επιτροπής του Δήμου που να γνωματεύει ότι το αδέσποτο ζώο είναι επιθετικό ή χωρίς να του κάνει ιατρικές εξετάσεις που να αποδεικνύουν ότι έχει κάποια πάθηση επικίνδυνη για ανθρώπους ή ζώα.
 
«Θα περίμενε κανείς ο κ. Δήμαρχος να έχει επιδείξει έστω κάποια δραστηριότητα προστασίας των αδέσποτων τους Δήμου του, αφού σύμφωνα με το νόμο είναι αρμόδιος, πόσο μάλλον που πολλές φορές του έχουν προταθεί λύσεις εφαρμόσιμες και για τις οποίες δεν ενδιαφέρθηκε καν να διερευνήσει και όχι να αυτοαναγορεύεται μπόγιας, κτηνίατρος, ειδικός στην επιθετικότητα των σκύλων και στο τέλος δήμιός τους.Η συνέχεια επί του θέματος θα δοθεί στα δικαστήρια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.
 
Στην απάντησή του που δημοσιεύτηκε στο stilida.com ο κ. Γκλέτσος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Στυλίδα. Έπρεπε να πράξω άμεσα για τη δημόσια ασφάλεια. Πριν από κάποιες ημέρες δέχθηκα τηλεφώνημα από κάτοικο της Στυλίδας ότι αδέσποτος σκύλος έξω από σούπερ μάρκετ επιτέθηκε στον ίδιο και σε άλλα δύο άτομα και τον δάγκωσε. Απευθύνθηκα στην Αστυνομία Στυλίδας όπου μου είπαν πως δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και μόνος αρμόδιος για τα αδέσποτα είναι ο Δήμος. Είπα στους συνεργάτες μου να καλέσουν το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας αλλά το τηλέφωνό τους δεν απαντούσε .Έξω από το σούπερ μάρκετ επικρατούσε χαμός γιατί ο συγκεκριμένος σκύλος φόβιζε όσους πήγαιναν να μπουν μέσα. Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Στυλίδα. Έπρεπε να πράξω άμεσα για τη δημόσια ασφάλεια. Με μεγάλο κόπο κατάφερα να ακινητοποιήσω το σκύλο και στη συνέχεια τον μετέφερα σε κτηνίατρο όπου του έγινε ευθανασία. Κατόπιν πήρα ο ίδιος το θανατωμένο ζώο και το έθαψα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:29