search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:00
MENU CLOSE

Άδωνις προς Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Φτιάξτε μελέτη για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία!

16.01.2014 15:43
Άδωνις προς Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Φτιάξτε μελέτη για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία! - Media

Να ετοιμάσουν μελέτη για την πρόσβαση των ανασφάλιστων ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία ζήτησαν από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) οι συνεργάτες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ιατρείου.  

 
Να ετοιμάσουν μελέτη για την πρόσβαση των ανασφάλιστων ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία ζήτησαν από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) οι συνεργάτες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ιατρείου.  
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 14 Γενάρη, μεταξύ εκπροσώπων του ΜΚΙΕ και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, «οι συνεργάτες του Υπουργού Υγείας ζήτησαν από το ΜΚΙΕ να ετοιμάσει μια μελέτη για την υλοποίηση της πρόσβασης των ανασφάλιστων ασθενών στην δωρεάν δημόσια υγεία».
 
«Οι μελέτες αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει πολύ πριν ξεκινήσουν οι περικοπές. Η πορεία χωρίς σχέδιο αποτελεί πορεία στα “τυφλά” με μόνη μέριμνα την μείωση των δαπανών και χωρίς καμία συναίσθηση του κόστους που έχουν οι μειώσεις σε ανθρώπινες ζωές», σχολιάζει το Κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο χαρακτηρίζει την πρόταση «δελεαστική» αλλά «ουτοπική».

«Το κοινωνικό ιατρείο αυτό που μπορεί να κάνει, πέρα από την πρωτοβάθμια εθελοντική φροντίδα, είναι να αναδεικνύει τα προβλήματα και τις ευθύνες, και να προτείνει λύσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε ότι στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΕΔΥ) δεν προβλέπεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων ασθενών.
 
Αναφορικά με τα υπόλοιπα θέματα της συζήτησης, η οποία διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα, το ΜΚΙΕ αναφέρει:
 
«Συζητήσαμε την περίπτωση καρκινοπαθή ασθενή μας που πρέπει να ολοκληρώσει την θεραπεία του και ήδη έχει χρεωθεί ένα μεγάλο ποσό από το Νοσοκομείο και μας διαβεβαίωσαν ότι θα επιληφθούν σχετικά για αυτή την περίπτωση.

– Δεσμεύτηκαν πως θα καλύπτουν δωρεάν κάθε ανασφάλιστο ασθενής μας που χρήζει άμεσης νοσηλείας.

– Προτείναμε την σύσταση επιτροπής, αφού προηγουμένως στην ερώτηση μας εάν έχει συσταθεί παρόμοια επιτροπή η απάντηση τους ήταν αρνητική, από ειδικούς εμπειρογνώμονες, ώστε να μελετηθούν οι επιπτώσεις της έλλειψης συστηματικής ιατρικής φροντίδας σε χρόνιους ασθενείς όπως διαβητικούς κλπ. σε κοινωνικό, ιατρικό αλλά και οικονομικό επίπεδο για την χώρα.

-Συζητήσαμε το θέμα ασθενειών όπως ηπατίτιδα Β, Σκλήρυνση κατά πλάκας, κ.λ.π καθώς και της δυνατότητας κάλυψης της φαρμακευτικής αγωγής αυτών των ασθενών και για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

-Συζητήσαμε το ζήτημα των αντικαρκινικών φαρμάκων και ζητήσαμε να υπάρξει συνέχιση της ροής φαρμάκων προς την ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία, που περιθάλπει εθελοντικά ανασφάλιστους πολίτες και μας διαβεβαίωσαν για αυτό.»
 
«Ξεπερνάει κάθε λογική το να αγνοείς, ως Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανασφάλιστους πολίτες που έχουν μια λιγότερο σοβαρή πάθηση και μετά από λίγο καιρό να αναγκάζεσαι να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα υγείας του που έχει επιδεινωθεί δραματικά και άρα θα κληθείς να πληρώσεις, ως κράτος, πολύ περισσότερα χρήματα, χωρίς να υπάρχει η πιθανότητα να πάρεις τα χρήματα αυτά από ανθρώπους που είναι ήδη εξαθλιωμένοι. Άρα η όποια αποσπασματική προσέγγιση γίνεται αυτή τη στιγμή, εκτός του ότι θα χαθούν ζωές συνανθρώπων μας, ακόμα και σε απόλυτους αριθμούς να το δει κάποιος τότε είναι προς το συμφέρον του προϋπολογισμού του κράτους να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι (γιατί εκεί μας έχουν φτάσει, να αναλογιζόμαστε εάν αξίζει να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή ή όχι).

Είναι στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας να δώσει άμεση λύση στο δράμα που βιώνουν πάνω από 3,000,000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:58