28/01/2020 18:44:43

Σε «αναμμένα κάρβουνα» η κυβέρνηση περιμένοντας την τρόικα!

Σε «αναμμένα κάρβουνα» η κυβέρνηση περιμένοντας την τρόικα! - Media
 
Χρόνο όπως φαίνεται θέλει να «ροκανίσει» η κυβέρνηση αφού κάθε επίσκεψη της τρόικας φέρνει και μέτρα ενώ αυξάνει τη δυσφορία της Κοινής Γνώμης.
 
Υπό το βάρος των εντυπώσεων –τουλάχιστον- της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου που «διέρρευσε» χρειάστηκε η στήριξη του γερμανικού παράγοντα υπέρ της τρόικας για να «ισιώσουν» (υποτίθεται) τα πράγματα.
 
Όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν «τρελαίνεται» να την δει στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί και χωρίς αυτήν, αφού η παρουσία της ισοδυναμεί με νέες δόσεις!
 
Έτσι λοιπόν και χθες, όπου η τρόικα εμφανίστηκε αδιάλλακτη ως προς τα «ισοδύναμα» μέτρα ακόμα και ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως δεν ανησυχεί καθόλου με μία πιθανή καθυστέρηση άφιξής της στην Ελλάδα, το αντίθετο μάλιστα!
 
«Τον ενημέρωσα (τον πρωθυπουργό) για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και για τον προγραμματισμό για τα επόμενα Eurogroup», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, βγαίνοντας από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου  Σε ερώτηση μάλιστα για τη νέα καθυστέρηση στην άφιξη της τρόικας είπε ότι δεν τον ανησυχεί καθόλου.
 
«Γιατί κι εμείς επιδιώκουμε να καθυστερήσει λίγο, ώστε να έχουμε τα τελικά στοιχεία του Δεκεμβρίου που, απ' ότι φαίνεται, θα είναι καλύτερα από αυτά που περιμέναμε κι εμείς και η τρόικα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. 
 
Η αλήθεια είναι βέβαια πως το οικονομικό επιτελείο κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα» ενώ την ίδια ώρα η τρόικα εμφανίζεται αδιάλλακτη με τις «πλάτες» του Βερολίνου.
 
Έχοντας ήδη αναβληθεί η επιστροφή των επικεφαλής για μετά τις 27 του μήνα, το οικονομικό επιτελείο δεν κρύβει τη δυσφορία του για την απόρριψη όλων των ισοδύναμων που έχει προτείνει για τη κάλυψη του «κενού» που άφησαν ο νέος Φόρος Ακινήτων και η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση και πλέον φουντώνει η συζήτηση για το εάν τελικά είναι αρκετός ο χρόνος έως το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για το 2014, το υπουργείο έχει προτείνει πακέτο μέτρων, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται είτε «one off» μέτρα, είτε άλλα, μακροπρόθεσμης απόδοσης.
 
Η αλήθεια βέβαια είναι πως στην τελική ευθεία των Ευρωεκλογών κανείς στην κυβέρνηση δεν θέλει να βλέπει τρόικα, να ακούει για μέτρα, για ανεργία ή για απολύσεις. Μοναδική εξαίρεση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος, ούτως ή άλλως «διαφημίζει» τις απολύσεις και τον υπουργό Εργασίας ο οποίος προσπαθεί να μειώσει, ψηφιακά, την ανεργία!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.