12/12/2019 02:18:15

Συμβολαιογράφοι: Αποχή από τη σύνταξη & υπογραφή πράξεων πώλησης ακινήτων

Συμβολαιογράφοι: Αποχή από τη σύνταξη & υπογραφή πράξεων πώλησης ακινήτων - Media
 
«Ανεφάρμοστο» χαρακτηρίζουν οι συμβολαιογράφοι τον φόρο υπεραξίας που επιβάλλεται στις μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω πώλησης και απέχουν από την σύνταξη και υπογραφή των σχετικών συμβολαιογραφικών πράξεων.
 
Αποχή από την αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων Ελλάδος, «ο επιβαλλόμενος στις μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω πωλήσεως, φόρος υπεραξίας, με την συγκεκριμένη διαδικασία που θεσμοθετήθηκε:
 
α) είναι ανεφάρμοστος στην πράξη λόγω των ατελειών του  και
β) εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τα φορολογικά συμφέροντα του πωλητή – φορολογούμενου».
 
Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή, η αποχή θα διαρκέσει μέχρι τη λήψη οριστικών αποφάσεων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
 
«Θεωρούμε, ότι μετά από τις επαφές που είχαμε και την εποικοδομητική συνεργασία μας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εντός των ημερών θα επιλυθεί το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον φορολογούμενο πολίτη», καταλήγει η ανακοίνωση των συμβολαιογράφων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.